Foto: TT Nyhetsbyrån

Världscuptävling ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Världscuptävlingarna i längd i franska La Clusaz, som skulle körts mellan 20 och 21 december, ställs in på grund av snöbrist och milt väder. Östersund är en av orterna som nu är beredda att ta över arrangemanget. – Absolut, allt står ju färdigt sedan vi hade världscupen i skidskytte, säger tävlingsledare Tommie Jirhed till SVT Sport.

Fis meddelade i kväll att världscuptävlingarna nästa helg ställs in. Man söker just nu efter en ort som är beredd att ta över tävlingarna.

När världscupen i alpint i franska Val d'Isere och Courchevel ställdes in förra veckan blev Åre ny tävlingsort.

Världscupen i längdskidor

Ett alternativ för nästa helgs längdtävlingar skulle kunna vara en annan svensk ort: Östersund, som står som värd för de sista världscuptävlingarna innan VM i Falun, 14-15 februari.

– Om vi får frågan kommer vi definitivt att ta ett snabbt beslut. Men jag kan inte nu i dag säga att vi säger ja, säger tävlingsledare Tommie Jirhed till SVT Sport.

– Men välviljan finns där, fortsätter Jirhed.

Om ni skulle få frågan skulle ni ställa upp om ni hade möjlighet?

– Absolut. Vi har ju konstsnön, allt står ju färdigt sedan vi hade världscupen i skidskytte här, säger Jirhed.

Senast lördag kväll måste Fis meddela en ny tävlingsort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet