Britta Johansson Norgren i ett tidigare lopp. Foto: Bildbyrån.

Vill nå ny pallplats: ”Känner mig piggare i musklerna”

Uppdaterad
Publicerad

Resan till Kina tog mer på kroppen än hon väntat sig men Britta Johansson Norgren ångrar ingenting. Nu siktar hon på ytterligare en topplacering i Ski Classics. ”Jag känner mig piggare i musklerna”, säger hon till SVT Sport.

Britta Johansson Norgren dominerar för tillfället i långloppsspåren. Svenskan har på tre lopp tagit två andraplatser och en seger.

Senast succén kom i det kinesiska Vasaloppet, där hon blev tvåa. Nu gör Johansson Norgren sig redo för helgens lopp i Seefeld, Österrike, och för en tuff period med tre lopp inom loppet av två veckor.

– Det är speciell säsong. Jag kommer att vara kvar nere i Europa de här två veckorna för att ha fullt fokus på träning men också för att få tillräckligt med sömn. Det är min nyckel att få ett lugn för att göra ett bra jobb, säger hon till SVT Sport.

Sömnen ett problem

Under resan till Kina var just sömnen ett problem, något som har påverkat återhämtningen och gjort henne mer sliten.

– Det var väldigt speciellt med sömnen då det var som om vi tävlade på natten. Sedan påverkar det kroppen om man får några dagar med för lite sömn, säger Johansson Norgren.

Men inför helgens tävling känns det återigen bra.

– Grundformen är bra, men jag har varit lite sliten sedan senaste loppet. Nu känner jag mig dock piggare i musklerna.

”Ingen går att räkna bort”

I helgen väntar så 60 km i Österrike och sömnbristen och den slitna kroppen till trots är hon storfavorit att vinna – även om hon själv är ödmjuk.

– Jag tycker att det är härligt att vi på tre tävlingar har tre olika segrare. Ingen går att räkna bort. Alla som har en bra dag och bra skidor kan vara med där uppe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.