På Spåret – Vinterstudion • Programledarna André Pops och Yvette Hermundstad. Foto: SVT

Profilerna från Vinterstudion möts i På spåret

Uppdaterad
Publicerad

Med en vecka tills säsongen börjar kliver Vinterstudion-profilerna in i På spåret-studion för att tävla mot varandra. Det blir frågesport och uppsnack inför vinterns tävlingar.

– Jag tycker det var jättekul att tävla, för jag älskar frågesport, säger längdexperten Anders Blomquist.

På söndag den 15 november klockan 13.00 blir det På spåret i Vinterstudio-tappning.

Programledare och domare är Yvette Hermundstad och André Pops. Jacob Hård och Anders Blomquist tävlar mot Maria Pietilä Holmner och Björn Ferry.

– Det var riktigt roligt att kliva in i På Spårets studio och värma upp inför säsongen tillsammans med våra tävlande Vinterstudiokompisar. Och ett är säkert, våra tävlande är alldeles fantastiska även i den här studion, stor eloge till dem. Så kul detta, säger Hermundstad.

Frågesport blandat med samtal

Programmet följer På spårets former och regler, men kommer att utökas med samtal och kommentarer om hur Vinterstudiosäsongen kommer att se ut och hur de tävlande kommentatorerna och experterna tror att VM-säsongen 2021 blir.

Anders Blomquist, längdskidexpert, tycker att det är spännande att tävla i Vinterstudion: På spåret:

– Normalt är jag ute och jobbar varje helg under hela vintern och jag brukar förbereda Vinterstudiosändningarna på fredagskvällen och då har jag alltid På spåret igång i bakgrunden. Så kopplingen Vinterstudion och På spåret är helt naturlig för mig.

”Nerverna gjorde sig tillkänna”

– Det var väldigt roligt och spännande att byta Vinterstudiosoffan mot Första Klass för en timme. Jag erkänner att tävlingsnerverna gjorde sig tillkänna, men det var tryggt och det blev mycket skratt att dela med Björn Ferry, säger Maria Pietilä Holmner, SVT:s alpina expert.

Vinterstudion: På spåret

Programledare och domare: Yvette Hermundstad, André Pops

Tävlande: Jacob Hård, kommentator och Anders Blomquist, expertkommentator längdskidor, möter Maria Pietilä Holmner expertkommentator alpint, och Björn Ferry, expertkommentator skidskytte

SVT1 & SVT Play söndag 15 november kl 13.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.