Foto: TT Nyhetsbyrån

Vonn: ”Knäet känns riktigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn är redo att ta sig tillbaka till skidtronen i år. Efter knäskadan är hon nu laddad för en comeback. – Allt går riktigt bra, säger Vonn till Denver Post.

Den alpina superstjärnan Lindsey Vonn är tillbaka efter sin svåra knäskada, som hon ådrog sig på VM 2013. Vonn gjorde ett försök att komma tillbaka redan ifjol men en ny krasch på försäsongen i Copper Mountain satte stopp för planerna och amerikanskan missade hela fjolårssäsongen.

Sedan tre veckor är hon på snö och tränar.

Världscupen i alpint

– Knäet känns riktigt bra. Med menisken förväntade jag mig att något skulle gå fel eller att det skulle bli någon form av bakslag, men det har det inte blivit. Jag har ingen smärta och ingen svullnad – mycket bättre än jag förväntat mig, säger Vonn om känslan efter de första skidpassen.

Vonn kommer inte att ställa upp i de fyra första världscuptävlingarna. Hon planerar att göra premiär och comeback i  störtloppet och super-G i Lake Louise i Kanada 5-7 december.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet