Wester siktar på OS

Uppdaterad
Publicerad

Han kallar sig själv för andra generationen freeskiåkare – Jacob Wester som slog igenom med en andraplats i Jon Olsson Invitational 2005 – tävlingen som hans förebild låg bakom.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra – bland annat en pallplats på X-games i Big Air och en mängd delsegrar i tävlingar som Freestyle.CH och Icer Air.

Han är på väg att fylla 25 år, har hunnit medverka i ett antal skidfilmer och är veteranen i det slopestylelandslag som nu vuxit fram med sikte på OS-debuten i Sotji 2014.

Det var självklart att ta sikte mot den höjdaren, men först var han tvungen till en sommar utan skidåkning (”för att bygga upp mig igen och komma tillbaka starkare”).

Nu är det OS-kval som gäller, ett långt läger i Breckenridge, Colorado och försöka hålla undan för den nya generationen.

Lagkompisen Henrik Harlaut kallar han för ”Bäst i världen just nu” – och är också imponerad av unge Jesper Tjäder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.