Wiberg: ”Han har betytt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem år i herrlandslaget och nu senast, fyra år som damansvarig, slutar Fredrik Steinwall i landslaget. – Han har betytt otroligt mycket, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

– En väldigt duktig tränare som har lyckats få ihop och hantera en grupp på ett jättebra sätt. Många tränare kan ha stora egon, speciellt utländska, där de har högre status. Det har varit otroligt bra resultat under Fredriks ledning och häftigt med en sån stor bredd, vilket är svårt att hitta och intressant att följa, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.   

Vem skulle du vilja se som ersättare?

– Jag vet att Agneta Platter skulle vara en helt perfekt ersättare på många sätt. Hon är en av få som har träningsexamen på specialidrottslinjen med inriktning alpint, och hon har varit med själv i sju år. Innan det var hon regionstränare för Stockholms-laget. Just nu tränar hon Elisabeth Görgl och en del italienska killar i fys. Hon har också ett otroligt kontaktnät vilket är viktigt som chefstränare. Hon bor i norra Italien, pratar också olika språk och jag vet att hon anmält sitt intresse att jobba med Sverige.

”Vill ha tid med familjen”

Skulle du kunna tänka dig att ta över själv?

– Hade frågan kommit upp för tio år sedan hade det varit intressant. Fredrik ville lägga av för att ägna mer tid åt familj och vänner. Jag är mitt uppe i det. Det är för tidigt att vara borta så mycket från familjen, säger Pernilla Wiberg.

– Men jätteintressant att på ett eller annat sätt få hjälpa till och ge tillbaka för det man fått så mycket genom åren. Det tycker jag också att jag gör när jag är expert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.