X-Gamesguld till Bodin i skoter best trick

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Bodin är X-Gamesmästare i skoter best trick. Svensken var överlycklig efter triumfen i Aspen. ”Jag har inga ord”, säger Bodin.

I veckan blev Daniel Bodin historisk då han som förste man klarade en dubbel bakåtvolt på snöskoter. Han var dock tydlig med att han inte skulle försöka sätta tricket i X-Games.

Men det behövdes inte, för Bodin stod ändå som segrare efter båda åken. Efter ett första hopp som han redan under utförandet skakade på huvudet åt gick det desto bättre i det andra med 85,33 i poäng, något som räckte för att vinna.

X-Games

”Har lärt mig att aldrig ge upp”

– Jag har inga ord. Jag vill tacka mina sponsorer, min familj och flickvän. Alla som trodde på mig. Jag är bara så lycklig, säger Bodin som varit skadedrabbad i sin karriär.

– De senaste fyra åren har det varit skada efter skada, men jag har lärt mig att aldrig ge upp. Hårt arbete lönar sig, säger Bodin efter sin fjärde X-Gamesmedalj och tredje guldet.

Nog försöktes det göra en dubbel bakåtvolt i tävlingen, men inte av Bodin.

Amerikanske Heath Frisby var först ut men lyckades inte fullt ut med landning. Han tröstades av sitt team och sin fru efteråt, mycket besviken.

Skadad fördes iväg på pulka

Desto värre gick det kort därefter, då hans landsman Colten Moore också han försökte sig på en så kallad double backflip. Men inte heller Moore lyckades med landningen och han blev liggande i snön i smärta.

Moore fick hjälp omedelbart och fördes en stund senare iväg med skoter liggandes på en pulka, men gjorde ändå tummen upp.

– Jag var så nervös efter att jag sett mina vänner bli skadade. Jag är så glad att de mår bra, säger Bodin om Frisby och Moore.

Tvåa i tävlingen slutade Brett Turcotte, Kanada, och trea Joe Parsons, USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet