Foto: TT Nyhetsbyrån

Gulldén tillbaka inför VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Gulldén gör comeback efter sin knäoperation. Hon finns med i kvällens träningslandskamp mot Nederländerna – starten på uppladdningen inför VM-kvalmatcherna mot Kroatien.

De svenska handbollsdamerna möter Kroatien i två VM-kvalmatcher den 7 och 14 juni. Segraren i dubbelmötet kvalificerar sig till VM i Danmark i december. Kroatien inleder hemma och returen spelas i Sverige.

Isabelle Gulldén, som utsågs till EM:s mest värdefulla spelare när Sverige tog brons i december, gör comeback efter några månaders skadefrånvaro. Hon opererade sitt ena knä i mitten av april.

– För henne blir det lite viktigare att få den här matchen och få lite tuffa träningar för att komma in i matchtempo. Fysiskt sett med knät känns det jättebra för henne, säger förbundskapten Thomas Sivertsson till SVT Sport.

”Ger givetvis en trygghet”

Att Gulldén är tillbaka betyder mycket för laget.

– Det ger givetvis en trygghet både i anfall och försvar när Bella är med.

– Samtidigt har vi en bred trupp. Bella var inte med när vi mötte Tyskland och Rumänien och då klev Johanna Alm in och spelade helt perfekt.

Träningslandskampen mot Nederländerna är viktig för att det svenska laget ska hitta rytmen inför VM-kvalmatcherna.

– Vi vill hitta in i landslagets spel och tempo igen. Från att spelarna har lämnat sina klubblag och spelat avgörande matcher till att de nu ska in i landslaget igen, säger Sivertsson.

– Det är viktigt att få en match, sen om det blir vinst eller förlust är inte lika viktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.