Magasin med allt inför finska rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen rivstartar det finska rallyt. Vill du komma i rätt stämning inför helgens farthöjare? Ta en titt på det här magasinet. Det är fullproppat med dramatiska krascher och millimeternära information om banorna i de finska skogarna. 22 minuter av ren rally-njutning.

Den åttonde VM-deltävlingen är här: det spektakulära finska rallyt, som blivit känt för sina snabba och svåra vägar. Varje år möts åskådarna av hopp, tajta svängar och fasansfulla krascher.

– Det är nog ett av de få rallyn som man själv är lite rädd för att köra, säger norrmannen Mads Östberg.

Rally-VM

Magasinet ovan bjuder dig några av de mest häpnadsväckande krascherna, men visar även varför förarna klarar sig nästan mirakulöst utan några större skråmor medan bildelarna flyger all världens väg.

Bortsett från krascher och detaljerad baninformation får du även veta vilka fem förare utanför Skandinavien som vunnit i de finska skogarna. Rallyt har under sina 64 år haft en finsk totalsegrare 52 gånger.

Ta en titt!

SVT Sport sänder upplösningen direkt söndag 2 augusti 12.00-13.00.

Sammandrag från finska VM-rallyt: 22.40-23-35, söndag 2 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet