Jonas Jacobsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

VM-silver för Jacobsson

Uppdaterad
Publicerad

Framgångsrike skytten Jonas Jacobsson tog silver vid VM i tyska Suhl.

Endast besegrad av britten Matt Skelhon som slog världsrekordet med tre poäng.

Efter tre rundor i frigevär liggande, 50 meter, ledde svensken. Men på den fjärde gick Skelhon upp i ledning, ett övertag som han sedan behöll under hela VM-finalen. Jacobsson sköt ihop 205,9 poäng – en ifrån gamla världsrekordet.

Detta var Jacobssons tredje medalj vid årets VM. Under lördagen vann 49-åringen guld i klassen 10 meter stående och tillsammans med Håkan Gustavsson och Martin Häll tog han silver i lag. 

– Guldet ger Sverige en plats i Paralympics. Och det var det viktiga. Det var därför jag åkte till VM. Men om jag åker till Rio vet jag inte än. Det är inte bestämt. Hade det gått riktigt dåligt hade jag nog känt att jag inte ville ha en sådan avslutning. Men nu känner jag att jag är med, så det är hugget som stucket, sa Jacobsson till SVT Sport efter guldet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.