Foto: TT Nyhetsbyrån

Mycket på spel för Matts Olsson i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson överraskade de flesta när han slutade femma i storslalomen i VM. I helgen startar världscupen om för Olsson, som har mycket kvar att bevisa.

– Det är en intressant start. Han överträffade sig själv i VM och kan lika gärna göra det igen, säger Johan Ejeborg, alpin kommentator på SVT.

Den alpina cirkusen har hittat till Garmisch Partenkirchen. Herrarna åker störtlopp på lördag och storslalom på söndag. Svenskhoppet heter Matts Olsson som med sin femteplats i VM höjde förväntningarna på sig rejält.

– Jag hoppas han tar framgången på rätt sätt. Matts har haft en mager säsong. Han har bytt material och det tog tid komma in i det. Han är ny i första startgrupp inför säsongen och behöver bra resultat efter en ganska medioker säsong. Matts gjorde ett fantastiskt resultat i VM och jag tror han kan överraska igen, menar Johan Ejeborg.

Världscupen i alpint

Kajsa Kling startar inte

Damerna åker i Bansko i Bulgarien där två super-G och en superkombination ska köras. Kajsa Kling kommer inte till start. Hon magnetröntgades tidigare i veckan och landslagsläkaren Per Liljeholm kunde konstatera att den skada hon ådrog sig på träning inte är allvarlig, men ändå sätter henne ur spel i helgen.

– Kajsa är fortfarande svullen i knät och öm så det blir inga tävlingar för henne nu till helgen i Bansko och det är lite svårt i nuläget att säga när hon kommer att kunna åka skidor igen, sa Liljeholm här om dagen till förbundet i ett pressutskick.

Tävlingarna i helgen är viktiga i den totala världscupen för både herr och dam. I herrarnas total kämpar Marcel Hirscher och Kjetil Jansrud om slutsegern och för damerna är det Tina Maze och Anna Fenninger som gör upp om titeln.

– Cupen lever. Inget känns givet. Game on. Jag tror vi får ett sent avgörande, säger Ejeborg.

SVT sänder helgens alla tävlingar i tv eller på webben.

Sändningstider

Fredag 27 februari

10.50-12.20 Super-G, damer SVT1/SVT Play

(12.10-12.20 endast i Play)

Lördag 28 februari

10.05-11.20 Super-G, damer SVT2/SVT Play

11.40-12.45 Störtlopp, herrar SVT1/SVT Play

Söndag 1 mars

09.00-10.00 Superkombination åk 1, damer SVT1/SVT Play

10.30-11.30 Storslalom åk 1, herrar SVT1/SVT Play

12.00-13.00 Superkombination åk 2, damer SVT1/SVT Play

13.20-14.20 Storslalom åk 2, herrar SVT2/SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet