Foto: Bildbyrån

Axel Bäck knäskadad – missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Axel Bäcks VM-dröm har gått upp i rök.

Under ett träningspass i Österrike i går slet stjärnan av delar av ledbandet i knäet efter en grensling.

”Jag hade gärna sett honom på start på VM”, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

I går tränade slalomlandslaget i österrikiska Kitzbühel. För Axel Bäcks del blev det förödande.

27-åringen grenslade en port och kraschade.

Alpina VM

Bäck fördes till sjukhus där det konstaterades att delar av det inre ledbandet i vänstra knäet är avslitet. Magnetkameraundersökningen visade inga andra skador, men någon start på VM i Vail i februari blir det inte.

– Det är väldigt tråkigt. Han har taggat till ordentligt under säsongen och jag hade gärna sett honom på start på VM. Han ligger tia i slalomcupen och det hade räckt till en plats i laget, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Bäck beräknas vara tillbaka på skidor om cirka åtta veckor.

– Axel har blivit väl omhändertagen på plats i Österrike och har nu fått ett skydd på knät för att förhindra att han ska böja eller sträcka knät maximalt, det knäskyddet ska han nu ha i ca fyra veckor, säger landslagsläkaren Per Liljeholm i ett pressmeddelande.

Herrarnas trupp till alpina VM tas ut tas ut den 28 januari. Axel Bäck har stått för tre topp-tio-placeringar i världscupen i vinter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet