”Gud vad det var skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter fick på en fullträff i det andra slalomåket vid VM. Hon pressade Mikaela Shiffrin ända in till mållinjen i ett nervkittlande drama och belönades med ett silver.

 – Jag laddade på men det var ändå inte ett jätteskönt åk, sen när jag gick i mål såg jag att jag var i ledningen, gud vad det var skönt.  När sedan Shiffrin tappade började fundera på om det kunde finnas en chans men hon är otroligt stark. Visst är det tufft men hon var bättre, säger Frida, som  hade lite kluvna känslor till om det var ett förlorat guld eller ett vunnet silver.

– Det är både och. Jag är supernöjd med medalj på VM vilket inte det är många som tar samtidigt kan jag känna att det var guld jag var ute efter, funderar Hansdotter i solskenet.

Alpina VM

Ledde efter första mellantiden

På läktaren slets pojkvännen och pappan mellan hopp och förtvivlan.

Vid den första mellantiden hade Shiffrin blivit av med hela sitt försprång på 0,40 till Hansdotter och var 0,04 efter. Vid andra mellantiden var amerikanskan 0,03 efter Hansdotter. I den sista branten släppte Shiffrin lös allt hon hade och var 0,34 före Hansdotter i mål.

Shiffrin ledde före Hansdotter inför det andra åket, den omvända ordningen mot första åket i Schladming-VM 2013. Den tävlingen vann Shiffrin vann medan Hansdotter tog brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet