Experten ”Hon är världens bästa fristilsåkare!”

Uppdaterad
Publicerad

Superlativen höll på att ta slut för experterna när Charlotte Kalla krossade allt motstånd och tog guld på 10 km fritt. – Hon gör ett kosmiskt lopp! Härligt! Hon är världens bästa fristilsåkare, konstaterade SVT:s Anders Blomquist. 

När det stod klart att samtliga tappade stort mot en formtoppad Charlotte Kalla var SVT:s expert något överaskad – men framför allt imponerad.

– Hon har ett dåligt startnummer i dåliga förhållanden och ändå gör hon ett helt vansinnigt lopp. Hon är världens bästa fristilsåkare, sade Blomquist i sändningen och fortsatte:

VM i Falun

– Hon trotsar förhållandena helt enkelt, när hon är i en sån här form är hon så fantastisk. Man ser hennes fighting face men hon vägrar ge sig, fortsätter driva på. Och inför jublande hemmapublik går hon i mål som världsmästare! Det är bara de riktigt stora som klarar av att prestera som bäst när det gäller som mest.

Expertkåren enig i sina hyllningar

I studion kunde Johanna Ojala bara hålla med i Blomquists analys.

– Hon gör en hjälteinsats idag, jag vet hur svårt sådant här före är, man står helt fast om man har fel skidor. Det ser ut som om Sverige gjort det otroligt bra med materialet, men Charlotte har dessutom gjort det så bra med sin krigarinställning.

Just materialet tycks ha fungerat utmärkt för svenskorna, även Maria Rydqvist gjorde ett jättelopp och slutade fyra, bara knappa två sekunder från bronset. Och efter Charlotte Kalla gått i mål gav hon dessutom vallachefen Urban Nilsson en lång kram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet