Foto: SVT Sport

Experterna oense om VM-laget

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ska imorgon ta ut fyra åkare på herrsidan till VM-slalomen. I kväll har de en sista chans att visa upp sig i Schladmings världscuptävling. Just nu är SVT-experten Pernilla Wiberg och Tobias Hellman oense om vilka som bör få platserna.

Tre svenskar får en VM-biljett efter sammanlagt result under VC-säsongen, medan ledarteamet väljer fjärde namnet. Man har tidigare sagt att en pallplats under VC-säsongen ger en VM-biljett och därmed är Jens Byggmark och Mattias Hargin klara. Då återstår två platser. Som det är just nu är Markus Larsson den med bäst resultat under säsongen och bör alltså ta en plats i laget.

– Jag tycker sedan att André Myhrer ska väljas ut. Han har väldigt hög potential som alla vet, även om han inte fått till det under säsongen. Calle Lindh blir för mig aktuell först om han verkligen gör ett toppresultat i kväll, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Pernilla Wiberg däremot vill ha in just Lindh. Hade hon valt ut laget hade sista platsen stått mellan Myhrer och Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet