Hansdotter petas i lagtävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget till lagtävlingen i alpina VM är klart. André Myhrer, Mattias Hargin, Maria Pietilä Holmner och Anna Swenn-Larsson får chansen. Det innebär att Frida Hansdotter petas.

André Myhrer var sjuk när han kom fram till Colorado. Men slalomspecialisten är på benen igen och gör sin första VM-start i lagtävlingen i Vail på tisdag. Myhrer, som även ska köra storslalom och slalom i Beaver Creek, är uttagen tillsammans med Mattias Hargin, Maria Pietilä Holmner och Anna Swenn-Larsson.

– Jag vill gärna vara med och bidra. Jag tror att vi har bra chanser, det känns som att vi har ett väldigt starkt lag, säger Myhrer.

Alpina VM

– Jag har tagit det rätt lugnt, så jag mår mycket bättre igen.

Uttagningen innebär att Frida Hansdotter, som gärna ville köra lagtävlingen, ställs utanför laget.

– Vi bedömde att Maria och Anna är snabbare i parallell, säger damchefen Fredrik Steinwall.

Sara Hector och Markus Larsson är reserver i lagtruppen.

Sverige har tagit tre raka VM-medaljer i lagtävlingen: ett silver i Åre 2007, ett brons i Garmisch-Partenkirchen 2011 och ett silver till i Schladming 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet