Foto: TT nyhetsbyrån

Här tar Stina emot silvret

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 20.20 på torsdagskvällen fick Stina Nilsson äntligen ta emot sin silvermedalj, inför en jublande publik på torget i Falun.

”Jag har varit i Falun många gånger, men nu är det som en helt annan stad”, säger Nilsson glädjestrålande.

Stina Nilsson, 21, utmanade giganten Marit Björgen på upploppet i VM-sprinten men tog till slut ett imponerande silver. Under torsdagskvällen tog hon emot medaljen till folkets stora jubel på torget i Falun.

– Det känns så sjukt kul. Jag har varit i Falun flera gånger men nu är det som en helt annan stad, det bubblar verkligen, säger hon.

VM i Falun

– Man får som en flashback från sommaren och hösten av det man har gjort, alla träningstimmar som man har lagt ned, nu får man liksom betalt. Man blir så himla nöjd över vad man har gjort, fortsätter hon.

”Du är så söt när du är rörd”

Kort efter ceremonin besökte hon SVT:s studio intill torget, och där väntade hennes pappa Richard Nilsson som hon inte hunnit träffa efter silverloppet.

– Haha men åh, vad fin du är! utbrister hon när hon ser honom.

När programledare Yvette Hermunstad frågar hur Richard Nilsson känner sig är han fåordig men känslosam.

– Jag är djupt imponerad, skithäftigt. Jag blir rörd, helt klart, säger han.

Och värmen från Stina går inte att ta miste på:

– Du är så söt när du är rörd, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet