Mattias Hargin under det första åket. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hargin tappade stort i slutdelen

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Hargin lyckades inte behålla ledningen från det första åket i Wengens slalom. Svensken satsade tufft i den uppkörda banan och slutade sexa.

Hargin, som varit på VC-pallen i slalom tre gånger, var med fram till andra mellantiden men la bort mycket i branten. Han hade bara 26:e bästa tid i andra åket, vilket kan jämföras med segrande Felix Neureuther som var tvåa i andra åket. Han åkte med ungefär samma förutsättningar som Hargin.

– Det blev väl ingen höjdare. Jag försökte verkligen trycka på men hade svårt att få rena skär, säger han till SVT Sport.

Världscupen i alpint

– Jag har fortsatt en del att jobba på. Såväl med tekniken som materialet. Nya skidor från fabriken kommer på måndag, jag hoppas de kan hjälpa mig vidare.

– Hargin måste lära sig bemästra de svåra banorna i andra åket när det blir uppkört och slagigt, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Anja Pärson, som trodde på Neureuther före start, var imponerad av segraren.

– Han är så kattlik på snön att han kan bemästra de svårigheter som uppstår, säger hon.

Om sjätteplatsen var en besvikelse, med tanke på utgångsläget, var Markus Larssons niondeplats ett glädjeämne.

– Det var ett riktigt bra åk, säger Hellman om Larssons insats i andra åket.

André Myhrer får ta med sig en snabb slutdel i första åket men i andra tappade han fart och grenslade. Det var en hårfin grensling, som upptäcktes på reprisbilder, och Myhrer hade haft tiondeplatsen om åket räknats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet