Foto: Bildbyrån

Johan Olsson – en mästerlig insats

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson svarade för en imponerande insats på den andra sträckan. Daniel Richardsson växlade till Olsson 20 sekunder efter täten men Olsson åkte i kapp.

Uppgiften såg på förhand oöverkomlig ut men Olsson behövde bara halva den andra sträckan för att komma i kapp. Vid växlingen hade svensken dessutom knäckt Norges Tönseth totalt och växlade in till Hellner med en marginal på 14 sekunder. Tvåa vid växlingen låg Frankrike, sju sekunder efter.

– Det är ett mästerligt lopp han gör, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

VM i Falun

Johan Olsson själv vet inte riktigt vad som hände.

– Jo, det var en fantastiskt bra sträcka. Det kan bli sådär ibland, när man försöker är det som man går igenom en barriär. Jag tänkte att det inte är någon idé för mig att ligga här utan jag kunde lika gärna försöka, säger Olsson till SVT.

Olsson försöker förklara hur upphämtningen var möjlig.

– Det var ett inspirerande utgångsläge och jag får en bra uppvärmning av Manificat när han går ut och drar de första kilometerna. Det är så jag vill ha det så jag slipper spränga mig och försöka jaga ikapp själv, gå lugnt och sansat i början och sedan få ösa ut på andra varvet. Sedan gick det ju väldigt bra, jag är överraskad att det gick så bra, säger Olsson om sin insats.

Johan Olsson passar även på att hylla publiken i mördarbacken.

– Där vill alla åkare åka, säger Olsson.

– Det dånet jag möttes av när de såg att jag var själv, det var häftigt. Tycker nästan lite synd om killarna som åker skejt att de inte får åka i mördarbacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet