Charlotte Kalla. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla: ”Ett lopp jag sett fram emot”

Uppdaterad
Publicerad

10 km är Charlotte Kallas stora chans i VM. Kalla är förväntansfull inför loppet och säger att hon vet vad som väntar.

– Det här är ett lopp som jag sett fram emot under längre tid, säger Kalla på dagens presskonferens.

10 km-loppet har varit den stora snackisen för Charlotte Kalla och insatsen i Östersund har inte minskat på hennes favorittryck. Kalla menar dock att hon är mer avslappnad på grund av att hon redan tagit en medalj i VM och för vad hennes lagkompisar gjorde i går.

– Det är inspirerande att fomen är här och hoppas att det mesta ska stämma imorgon också. Det kommer bli att kriga väldigt hårt för många tjejer är i bra slag just nu, säger Kalla till SVT Sport.

VM i Falun

– Det här är ett lopp som jag sett fram emot under längre tid, silvermedaljen igår ger massvis med extra energi. Det ser lovande ut för lopp framöver.

Kalla tonar inte ner sitt favoritskap utan är bekväm med det.

– Det betyder mycket, att jag har världens möjlighet. Jag vill försöka kräma ur det mesta ur kroppen.

Charlotte Kalla hyllade publiken under VM men menar också att hon nu känner till hur det kommer vara.

– Jag förbereder mig som alltid. Nu ska jag ut klockan tolv i skejtbanan, det blir en spännande bana tror jag eftersom det är två olika slingor. Nu får vi åka allt Lugnet-terrängen har att erbjuda, säger Kalla på presskonferensen.

10 km fristil startar kl.13 i morgon tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet