Markus Larsson. Foto: Nicklas Blom

Markus Larsson

Uppdaterad
Publicerad

Född: 9 januari 1979 i Karlstad

Bor: Monaco

Alpina VM

Discipliner: Slalom, storslalom

VM-starter: 5 Debut: 2001 i St Anton Bästa resultat: 4:a

VC-debut: 1999 i Vail/Beaver Creek Pallplatser: 4 (2 segrar, båda 2006)

Bästa resultat i vinter: 7:a i Adelboden i november

Källa: fis-ski.com

Förväntningar: Jag vill få till två toppåk, där jag ligger med bra redan i förstaåket. Gör jag det känner jag att det finns möjlighet till medalj. Jag har haft lite svårt med förstaåken i år.

VM-orterna Vail och Beaver Creek:Jag körde mitt första OS i Salt Lake 2002, sedan dess har jag inte kört något mästerskap i USA. Det är väldigt klassiska orter för oss som håller på med alpint. Vi har tävlat en hel del i Beaver Creek i slalom och storslalom.

Starkaste konkurrenter: Samtliga svenskar räknar jag som tuffa konkurrenter, vilket jag är glad för. Hargin behöver jag inte nämna varför. Byggis har åkt på träningarna och haft tid att komma tillrätta med allt till VM. André kan åka hur fort som helst. Utöver svenskarna är det Hirscher såklart, Felix Neureuther men även Alexander Chorosjilov, som vann i Schladming. Snön är annorlunda i USA men inte så långt ifrån Schladming.

Bästa skidminne:Världscupfinalen 2006 när jag vann min första världscuptävling. Allt med att det var hemmaplan och att det var väldigt länge sedan en svensk vann i slalom gjorde det väldigt speciellt.

Personlighet:Glad, positiv och genomtänkt.

Hur märker man att du är en tävlingsmänniska:Jag gillar att prestera på topp, men jag var nog värre när jag var yngre, då ville jag vinna allt. Nu har jag blivit bättre att fokusera på rätt saker.

Vad tänker du på i startfållan: Ta mig ner så fort som möjligt. Eventuellt en del taktiska delar av banan.

Markus Larsson i sociala medier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet