Matts Olsson. Foto: Nicklas Blom

Matts Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Född: 1 december 1988 i Karlstad

Discipliner: Storslalom

Alpina VM

VM-starter: 3 Debut: 2007 i Åre Bästa resultat: 18:e

VC-debut: 2007 i Sölden Bästa resultat: 4:a i St.Moritz 2014

Bästa resultat i vinter: 11:a i Adelboden

Källa: fis-ski.com

Förväntningar: ”Jag har en formkurva som går uppåt. Det ska bli kul, spännande och motiverande.”

VM-orterna Vail och Beaver Creek: ”Alltid mysigt att åka till något lyxigt. Man gillar ju lyx. Sedan tror jag européer överlag tycker det är spännande att åka till USA. Lite annorlunda än vad vi är vana vid.”

Starkaste konkurrenter: ”Hirscher och Ligety är de två giganterna, sedan får resten göra upp om en plats på pallen. Jag har varit snabbast i ett åk i Beaver Creek en gång. Snön är speciell och backen är flackare än vanligt. Det gäller att ha rena skär, och inte vika ner sig på skäret många gånger. Det är lite annorlunda mot vad vi kör mestadels.”

Bästa skidminne: ”Kranjska Gora när jag kom sexa (i mars 2012). Mest för att det var en dålig säsong och jag inte hade några förväntningar. Jag fick stå i målfållan och götta mig länge. Placeringen gjorde att jag fick åka världscupfinalen.”

Personlighet: ”En mysig egoist.”

Vad tänker du på i startfållan: ”Jag brukar säga något i stil med gasa, gasa, gasa. Aggressivt som fan, så att jag ska gå ut med rätt tempo.”

Matts Olsson i sociala medier

Twitter:

@MattsOlsson

Instagram:

@mattsolsson

Facebook:

Klicka här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet