Michael Forslund, svenskhopp i skicross. Foto: Bildbyrån

Forslund: ”VÖN en av de större konkurrenterna...”

Uppdaterad
Publicerad

Michael Forslund har två OS och en fjärdeplats i världscupen på meritlistan. I Kreischberg-VM hoppas 28-åringen på nya framgångar. – Man vill alltid vara med och fajtas i en final, säger han.

Namn: Michael Forslund

Ålder: 28 år

VM i freestyle/snowboard

Bor: Mora

Klubb: IFK Mora alpina

Meriter: Fjärdeplats som bästa resultat i världscupen, säsongen 2012/2013 i Nasiska Kanada. Deltagit i två OS, Vancouver 2010 och Sotji 2014.

Förväntningar inför VM: ”Jag har varit lite skadad under året. Jag har inte satt några direkta resultatmål. Man vill alltid vara med och fajtas i en final.”

Säsongen hittills: ”Det har varit mycket inställda tävlingar. Jag körde första tävlingen i Val Thorens strax efter nyår. Det gick hyfsat. Jag tog mig till final i båda tävlingarna. Jag åkte ganska bra och är nöjd med första tävlingen.

Personlighet: ”Ganska glad och försöker tänka positivt i gruppen.”

Bästa skidminnet: ”Jag måste säga Vancouver-OS. Det var ett ganska sent beslut att jag fick åka till Vancouver. Det var stort och spännande. Det var två veckor innan vi skulle åka över som jag fick reda på att jag skulle få åka dit. Det blev extra spännande, och så var det ju ett OS. Det var mäktigt att vara med.”

VM-orten Kreischberg: ”Det är en ganska liten by, men den är trevlig. Den ser ut som de flesta andra alpbyar. Jag tror det kan bli trevlig stämning där nere. Det är en rolig, teknisk och mer storslalomaktig backe som jag tror kommer passa oss svenskar bra.”

Tuffaste konkurrenterna: ”Oj, det är många. De senaste åren när vi varit med på OS-programmet har det blivit många fajter mellan åkare. Det är jämt i toppen, men vi har VÖN i svenska laget som är en av de större konkurrenterna. Även för oss i svenska laget.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i freestyle/snowboard

Mer i ämnet