Ryssland spurtade ned Norge i lagsprinten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev till slut Ryssland som vann herrarnas sprintstafett i Otepää. Det var en jämn kamp mellan Norge och Ryssland men på upploppet fick Finn Hågen Krogh se sig slagen av Sergey Ustiugov, som spurtade ned norrmannen.

Emil Jönsson och Teodor Peterson hade en mindre bra dag ute i skidspåret och tog sig inte ens vidare till final i sprintstafetten. Norge och Ryssland lyckades däremot med det Sverige inte gjorde – två gånger om. Båda nationerna hade två lag med i finalen och det blev också ryskt och norskt på pallen.

Norge blev nedspurtade

Det ryska förstalaget bestående av Alexey Petukhov och Sergey Ustiugov gick jämsides med Norges förstalag Anders Glöersen och Finn Hågen Krogh genom hela loppet, men på upploppet var Ustiugov den starkare och spurtade ned Hågen Krogh.

Världscupen i längdskidor

– Han gör det där fantastiskt bra, eller det gör de bägge två. Men Finn Hågen Krogh fick aldrig kontakt på upploppet och hade inte slagläge på en ursinnigspurtande Ustiugov, konstaterar SVT:s expert Anders Blomquist.

Trea blev Italien, med Dietmar Nöckler och Federico Pellegrino.

– Mycket, mycket bra avslutning av Pellegrino som är i sitt livs form, säger SVT-kommentatorn Jonas Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet