Skakiga landningar fällde svenskarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga svenska VM-medaljer i Big Air. Svenskarna satsade friskt men det bar inte hela vägen – varken Niklas Mattsson eller Måns Hedberg klarade att stå på benen efter landningarna.

– Svårighetsgraden på det här tricket är det svåraste vi sett ikväll, sade SVT:s expert Chris Sörman efter Niklas Mattssons tredje och sista åk – men det hjälpte inte när han satte sig i backen efter landning.

Svenskarna slutade sexa (Mattsson) och nia (Hedberg) av de tio finalisterna.

VM i freestyle/snowboard

– Jag är otroligt nöjd med min insats. Jag har haft fem försök med det här tricket och det känns som att jag kunnat det i två år. Jag är bara så otroligt nöjd med att jag fått till det. Det är något att ta fram framöver i tävlingar, säger Mattsson till SVT Sport.

Hedberg kände också att VM trots allt varit en framgång.

– Det var vågat av mig köra de åken jag körde för det är verkligen inte trick som jag gör så ofta. Den sista som jag gjorde nu har jag aldrig stått riktigt och det var väldigt nära nu. Jag har inte haft alla finalåken riktigt med mig men jag är väldigt nöjd ändå, säger han till SVT Sport.

Vann gjorde Roope Tonteri, Finland, efter ett taktiskt sista åk. Finländaren har haft ett succé-VM där han även tog ett silver i slopestyle.

– Det är otroligt, det hade jag aldrig trott. Jag är chockad – jag var riktigt nervös, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i freestyle/snowboard

Mer i ämnet