Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson. Foto: Fredric Tirheden

Stina Nilsson spurtade Sverige till seger

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson förvaltade läget perfekt på den sista sträckan i sprintstafetten och tog hem segern för Sverige före Norge i Otepää. Det var den första svenska längdsegern i världscupen den här säsongen.

– Det var på tiden att vi fick en seger och det betyder mycket för självförtroendet och det är alltid extra kul att slå Norge. Jag tror också att det finns mer att ta ut inför framtiden, säger Ida Ingemarsdotter, den andra deltagaren i laget, till SVT Sport.

Hon grillades hårt på sina tre sträckor av Justyna Kowalczyk som körde för Polen.

Världscupen i längdskidor

Maiken Kaspersen Falla körde de här sträckorna för Norge, som alltså ställde två OS-mästare i sprint från Sotji på benen, ett möjligt VM-lag för Norge om Marit Björgen inte kommer till start.

Nilsson: ”Väldigt inspirerande att åka”

– Jag visste att Ingvild är väldigt stark och jag höll mig bakom henne tills den sista kurvan då jag gick förbi. Det var jättehärligt.  Jag har haft grymt lagg under skidorna. Då är det väldigt inspirerande att åka. Det betyder mycket i dag. Båda har en väldigt bra känsla.säger Nilsson som seglar upp som ett stort hopp inför hemma-VM i Falun om ett par veckor. Det var givetvis extra viktigt och passande att jaga iväg Norgespöket.

Nilsson hade vid växlingen ett litet avstånd fram till Ingvild Flugstad Östberg, som vann gårdagens individuella sprint före Nilsson, och polskan Sylwia Jaskowiec men tog sig snabbt  ikapp.

Nilsson hade väldigt bra skidor och gled ifrån norskan på väg in mot stadion. På upploppet hade hon inga problem att hålla undan och skejta hem segern, vilket var en skön revansch för gårdagens andraplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet