Foto: Bildbyrån

Uppdraget: Att få på tatueringarna på killarna

Uppdaterad
Publicerad

När det svenska silverlaget satt i SVT:s VM-magasin ikväll bubblade känslorna hos de fyra tjejerna.

– Det är helt otroligt att det är så många här och tittar. Det är väldigt väldigt roligt, säger Sofia Bleckur om uppslutningen på torget vid medaljceremonin i Falun.

Stina Nilsson har varit här två gånger tidigare men verkade gilla det extra mycket den tredje gången.

– Jättekul att få gå  upp med de här tjejerna, sa Stina Nilsson om känslan att stå på scenen med övriga tjejer i stafettlaget.

VM i Falun

Även Charlotte Kalla lyste som hon brukar efter framgång men den allra största glädjen såg man hos  de ”nya medaljörerna” Sofia Bleckur och Maria Rydqvist.

– Först är det en väldigt euforisk glädje, sedan kan man njuta av det väldigt länge, flera veckor och månader. Nu är det fortfarande mycket tankar som snurrar som det är svårt att sortera, säger Rydqvist om hur det känns i kroppen efter den bärgade silvermedaljen.

– Det gäller att njuta. Det är bara en gång i livet som man får uppleva ett hemmamästerskap, säger Bleckur.

Nu ska tjejerna fortsätta njuta av sina medaljer men redan imorgon får de uppleva tävlingsnerven igen. Då som åskådare när herrarna beger sig ut i spåren för att utmana  Norge i herrstafetten.

– Det ska bli väldigt spännande att se på herrstafetten imorgon, säger Kalla om morgondagen.

Men tjejernas största uppgigt inför stafetten  är ändå given, enligt Stina Nilsson.

– Det enda vi ska fokusera på är att få på sådana här tatueringar på kinden på killarna, sådana här hästar, säger Stina och syftar på de blågula dalahästar som prydde kinderna på tjejerna under dagens stafett.

Hur tufft jobb blir det?

– Jag tror att det kan bli väldigt, väldigt tufft, skrattar Nilsson.

– Långa förhandlingar, säger Kalla.

Det kan bli ett vinnarrecept?

– Ja, jag tror det, säger Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet