Foto: Bildbyrån

Sundby tillbaka – håller Olsson som favorit

Uppdaterad
Publicerad

Världscupledaren Martin Johnsrud Sundby gör entré i VM i det sista loppet. Men han håller Johan Olsson som den största favoriten på femmilen.

Martin Johnsrud Sundby har hostat sig genom VM hemma i tv-soffan i Oslo och satte sig i bilen till Falun först på fredagen. Den avslutande femmilen är vad han får med sig från VM.

– Otroligt svårt att svara på var jag står. Jag var medaljkandidat på femmilen fram till för tio dagar sedan, nu vet jag inte, säger han vid lördagsmorgonens norska pressträff.

Norrmannen stod på skidor efter sin sjukdom först på fredagen.

– Jag började träna i måndags och genomförde ett jävligt tuff pass i går och tror att det var det som skulle till för att komma i form till söndagen.

Bland många favoriter inför femmilen nämner Sundby Johan Olsson med störst respekt.

– När Johan Olsson ställer sig på skidor så brukar han vara i ganska god form. Nu har han laddat maximalt till VM och det har varit väldigt kul att se honom. Han verkar vara i storform och är storfavorit på söndag.

– Det finns en möjlighet att han gör om bedriften från Val di Fiemme. Men jag tror man måste vara vansinnigt stark för att gå ifrån fältet här, jag tror att det är svårare nu. Gör han det igen så är det kanske den största prestationen som har gjorts i modern längdskidåkning.

Förutom Johnsrud Sundby kör Petter Northug jr, Niklas Dyrhaug och Didrik Tønseth femmilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.