Foto: TT Nyhetsbyrån

Svår olycka chockade publiken

Uppdaterad
Publicerad

Ondrej Bank var på väg mot en bra tid i störtloppsdelen av komben men fick en obalans över det sista hoppet och kraschade svårt. Efter att ha förlorat medvetandet återfick han det innan avfärd till sjukhus.

– Det handlar om en kraftig hjärnskakning, en fraktur i ansiktet och även skärsår i ansiktet, säger SVT:s reporter David Fjäll från mixedzone om Bank som fick syrgas.

Tjecken, som med nr 19 åkte i den seedade gruppen, kraschade i slutdelen av backen rätt framför publiken och kanade över mållinjen – medvetslös efter att ha slagit i huvudet när skidan skar ut och lossnade.

Alpina VM

Publiken höll andan och många såg chockade ut.

– Det är en ödesmättad tystnad, säger SVT:s kommentator Björn Fagerlind som finns på plats vid målet.

Enligt bekräftade uppgifter till SVT Sport återfick Bank medvetandet innan han åkte iväg med ambulansen till sjukhus. Även om man från läkarhåll behandlar det som en allvarlig olycka.

Kritik mot arrangörerna mot sista hoppet

Ledande Kjetil Jansrud följde dramat från målfållan.

– Det var en varningsklocka för oss alla. Nu är det bara att hoppas att det går bra för honom. Det vi alltid är mest oroliga för är huvudskador, säger Jansrud som har chansen att rädda mästerskapet med ett lyckat slalomåk senare i kväll (slalomen startar 22.15).

– Nu är det för sent att tala om hoppet. När man ser att så många har problem så förstår man att det är något fel med det. Man landar med en vridning och så har det varit sedan första träningen, säger Ivica Kostelic till SVT Sport om hoppet men han har inte ödslat någon energi på att framföra kritik mot arrangörerna.

– Nej, det lyssnar ändå aldrig på oss. Jag har inte velat lägga någon energi på det, motiverar Kostelic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet