Kallas tränare: ”Vi måste stänga dörren”

Uppdaterad
Publicerad

Tårar brände under Charlotte Kallas ögonlock när hon intervjuades efter gårdagens fjärdeplats i skiathlon i Skandinaviska cupen i Falun. Nu säger personlige tränaren Magnus Ingesson ifrån för att skydda stjärnan. – Jag tror att man måste stänga dörren, säger han till SVT Sport.

Charlotte Kalla kom på en överraskande fjärdeplats i gårdagens skiathlon i Skandinaviska cupen, hela 41 sekunder bakom norskan Astrid Urenholdt Jacobsen som vann.

I den efterföljande intervjun var Kalla påtagligt skakad och besviken.

VM i Falun

– Kroppen mår bra, men skallen mår sämre. Åker jag så här dåligt har jag inget på VM att göra, sa hon med tårar i ögonen.

”Ibland rinner det över”

Enligt hennes tränare Magnus Ingesson berodde det dåliga resultatet inte på Charlotte Kalla själv, utan på dåliga skidor.

– Hon blev ordentligt bortavallad i går, både på klassisk och skate, förklarar han.

– Besvikelsen är ju att hon gäna vill ha kvitton. Det är svårt att värdera formen när man inte kan tävla på samma villkor, och det är klart, hon ligger ju under en ordentlig träningsbelastning men det är också mycket tryck utifrån. Hon ska bära ganska mycket på sina axlar och i bland kanske det rinner över, fortsätter han.

Stänger ute medierna

Ingesson menar också att ju närmare VM kommer, desto större blir nervositeten när man inte är helt säker på hur formen faktiskt är.

– Man måste ändå få något slags kvitto, det är alltid svårt med formtoppning. Planen är att hon ska träna på bra fram till SM sista veckan i januari, det ska inte vara några pigga ben då. Jag ser ingen anledning att ändra det upplägget, säger han.

Vad Kalla däremot kan komma att göra under de återstående fem veckorna före VM är att gå in i den klassiska ”bubblan”.

– Eventuellt kommer vi att ändra lite innehåll och detaljer, det kan gälla allt från sponsoraktiviteter till media. Jag tror att man måste stänga dörren. Det tär för mycket på henne, förklarar Ingesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet