VM-banorna sågades efter femmilen

Uppdaterad
Publicerad

VM-banorna sågades efter den avslutande femmilen. På vissa partier var förhållandena usla. – Underlaget var det värsta jag har varit med om, säger Daniel Richardsson.

Kvaliteten på skidspåren i Falun har varit en följetong under VM. Efter femmilen hade många åkare både ett och annat att säga om det snömos som de tvingades åka i.

– Det var snö till knäna näst intill och extremt dåligt preparerat, måste jag säga. Man blev nästan förvånad när man var ute och åkte, säger nian Daniel Richardsson.

Anders Södergren – som slutade 15:e i karriärens sista mästerskapslopp – höll med.

– Det här var bland det värre. Det hade behövts några hundra kilo salt till, säger han.

– Man har inte rutinerna för saltning här i Sverige verkar det som. Jag är ingen expert på det där själv, men det var ju mycket varmare i OS i Sotji och där var det stenhårda och fina spår hela vägen.

37-åringen var en av åkarna som var med och satte färg på femmilen, och var under en kort period i ensam ledning.

– Jag tänkte att det bara är att köra på och se om det kan spricka upp ännu mer. Men jag förstod att det skulle vara svårt att hålla undan hela vägen. Det gick ganska tungt där framme i nysnön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.