Jonna Wasserfaller satte matchbollen i fjärde set. Foto: Bildbyrån (ARKIV)

Dubbla svenska segrar i EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damer fick bästa tänkbara start på EM-kvalet i volleyboll. Efter en svängig match mot Danmark vann svenskorna till slut med 3-1 (25-10, 19-25, 27-25, 25-16) i set.

– Det känns väldigt bra att börja med vinst förstås. Det betyder allt egentligen. En förlust hade gjort det betydligt svårare att avancera till nästa runda, säger förbundskapten Ismo Peltoarvo till volleyboll.se.

Efter att lagen vunnit varsitt set, blev det tredje sedan matchens viktigaste. Danmark hade setboll vid ställningen 24–23, men Sverige vände och tog hem setet genom Jonna Wasserfallers block.

– Där hängde det verkligen på en skör tråd. Det var små marginaler som avgjorde, lyckligtvis till vår fördel, säger Ismo Peltoarvo.

Jonna Wasserfaller var även den som avgjorde matchen i fjärde set, när hon satte 25–16.

Andra raka segern för herrarna

De svenska herrarna tog andra raka segern i EM-kvalet, klara 3-0 över Georgien.

Både på herr- och damsidan är gruppsegraren garanterad avancemang till det fortsatta kvalet i höst, medan den bästa grupptvåan också avancerar. Herrarna möter på lördagen Schweiz i en direkt avgörande match om seger i kvalgruppen i Tbilisi. För damerna, som spelar i Tallinn, väntar på lördagen match mot Luxemburg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.