Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Guilio Cesare Bregoli debuterar som förbundskapten för landslaget i Golden League. Foto: Bildbyrån/SVT

Italiensk topptränare ska ta Sverige till en ny nivå

Uppdaterad
Publicerad

Italienska topptränaren Guilio Cesare Bregoli debuterar på allvar som förbundskapten för det svenska damlandslaget i volleyboll i Golden League.

– Det känns bra att få den intensiteten och kvaliteten på träningarna, säger Isabelle Haak till SVT Sport om Bregoli, som nu ska ta landslaget till en ännu högre nivå.

49-åriga Bregoli är ny svensk förbundskapten och har en diger meritlista som tränare, med ligatitlar i både Italien och Frankrike.

– När Sverige tog kontakt blev jag stolt, säger Bregoli till SVT Sport. Att ett annat land vill ha en som tränare är stort och händer inte så ofta.

SVT Sport

Världsstjärnan Isabelle Haak är förväntansfull.

– I och med att han är från Italien är det ju mer likt det stuk jag är van vid från klubblaget. Det känns bra att få den intensiteten och kvaliteten på träningarna, säger Isabelle Haak.

Lazic taggad över nya kaptenen

Med Bregoli får Sveriges damer nu en förbundskapten på europeisk toppnivå.

– Det är fantastiskt att landslaget lyckats locka en person som Guilio. Det gör en ännu mer taggad, säger spikern Alexandra Lazic.

Förra årets finalplats i Golden League, och Sveriges möjlighet att faktiskt nå ett historiskt VM-slutspel nästa år, gör också att pressen på landslaget ökar.

– Spelarnas prestationer gör att förväntningarna höjts och uppmärksamheten har ökat och det har de förtjänat, säger Bregoli.

Se Golden League direkt på SVT Play >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet