Lauri Hakala lämnar jobbet som förbundskapten Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Lauri Hakala slutar som förbundskapten för volleybollandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Lauri Hakala har gjort succé som förbundskapten för det svenska volleybollandslaget för damer.

Nu kliver Hakala av på grund av personliga skäl.

Tätt inför volleyboll-EM meddelade Svenska volleybollförbundet att Lauri Hakala behövde ta en paus på grund av personliga skäl.

Nu står det klart att Hakala lämnar sin post som förbundskapten permanent.

– En mycket tråkig situation som vi alla önskar att den aldrig hade uppstått. Under Lauris ledning har damlandslaget under de senaste två säsongerna överträffat de sportsliga förväntningarna, säger Simon Dahl, generalsekreterare på förbundet i ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört stolta över prestationerna som han har varit med att skapa och är samtidigt ledsna över att inte kunna fortsätta tillsammans. Men det finns saker som är viktigare i livet och vi önskar Lauri all lycka.

Framgångsrik tid som förbundskapten

Det var i mars 2022 som Hakala tog över rollen som förbundskapten. Under hans ledning vann landslaget bland annat Silver League och blev tvåa i Golden League.

Dessutom har Sverige klättrat kraftigt på världsrankingen under Hakalas tid som förbundskapten.

Volleybollförbundet meddelar att rekryteringsprocessen till att hitta en ersättare är i full gång. Under EM leddes landslaget av Jukka Lehtonen. Sverige gick till åttondelsfinal i mästerskapet.

Volleyboom efter stjärnornas succé: ”Alla får inte plats”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån Ext / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.