Svenska volleybollstjärnan Isabelle Haak kan byta från Sveriges till Frankrikes landslag. Foto: Bildbyrån.

Svensk stjärna kan byta landslag

Uppdaterad
Publicerad

Svenska volleybolltalangen Isabelle Haak öppnar för att byta landslag till Frankrike. Efter en succéartad debutsäsong, med Béziers Angels i franska ligan, har hon fått frågor om att spela för franska landslaget.

– Jag kan spela för Frankrike också och jag har fått en del frågor om det. Jag känner mycket för Sverige, men jag vill ändå hålla det öppet, säger Haak till Helsingborgs Dagblad.

Tidigare Engelholms-spelaren Isabelle Haak har både svenskt och franskt medborgarskap eftersom att hennes pappa kommer från Frankrike. Det möjliggör ett landslagsbyte, vilket kan komma upp på tapeten efter en stark säsong med 466 poäng, ledning i poängligan och avancemang till franska cupfinalen.

Hon har dock ännu inte fått en formell förfrågan.

Ingen svensk oro

Svenska ledningen är inte orolig över ett byte, även om det finns en viss risk.

– Det är klart, men om man vill byta landslag måste man först stå över internationellt spel i två år. Det undrar jag om Bella är så intresserad av, säger Ismo Peltoarvo, ansvarig för svenska landslagsverksamheten.

Närmast för 17-åringen väntar under lördagen fransk cupfinal för 17-åringen mot Venelles och landskamp för Sverige mot Finland den 18 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.