Veronica Wagner

Wagner VM-uttagen – två veckor efter comebacken

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan kom comebackbeskedet.

I dag kom nästa glada Veronica Wagner-nyhet:

Den comebackande stjärnan är uttagen till i VM i Kina höst.

Den 6 augusti kunde SVT avslöja att Veronica Wagner gör comeback.

I dag, drygt två veckor senare, kom beskedet att hon är uttagen till VM i oktober. Wagner är en av sex uttagna i det svenska laget.

– Det känns jättekul. Jag var lite orolig att jag skuille bli nummer sju men jag lyckades bli en i laget och det känns otroligt roligt, framför allt med tanke på att jag bara tränat sedan juni. Men det går tydligen ändå, säger Wagner till SVT Sport.

Har VM varit ett mål för dig sedan du gjorde comeback?

– Det har väl funnits lite i bakhuvudet. Men jag slutade skolan i juli och kände liksom ”ska jag kvala i augusti? Gud, det kommer inte att gå efter två år”.

”Blir svårt”

Målet för det svenska lagetsmål är att komma topp 24, vilket skulle innebära att de får skicka ett helt lag till OS-kvalet nästa år.

– Det blir svårt. Gympa är en stor idrott med många nationer och vi har inte haft ett svenskt lag så högt uppe tidigare. Men vi har heller aldrig haft ett så här bra lag, säger Wagner.

”Inte orealistiskt”

Det svenska gymnastikförbundets sportchef Pia Josephson är inne på samma spår.

– Jag tror att det är rätt att säga att Sverige inte haft ett så starkt lag på många, många år. Vår målsättning inför VM är att kvalificera oss vidare till VM 2015 och då måste vi hamna topp 24. Det är inte orealistiskt, säger hon i ett pressmeddelande.

”Bidra till laget”

Rent individuellt har Wagner inga högt ställda mål.

– För mig handlar det just nu bara om att bidra till laget och bidra till att laget gör så bra lagplacering. Mitt mål egentligen är att jag ska nosa en final eller vara i en final i EM i april, så VM är bara en bonus för mig, säger hon till SVT, och fortsätter:

– Så det är bara extremt roligt att jag kan ha varit borta i två år. Så för mig är det häftigt att det går, att det inte bara är en flickidrott utan att det går att hålla på längre, haha.

Det svenska laget

Jonna Adlerteg

Emma Larsson

Kim Singmuang

Lovisa Estberg

Ida Gustafsson

Veronica Wagner

Nicole Wanström (reserv på plats).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.