Caroline ”Carro” Djupsjö vann silver i US Masters. Foto: wakecarro.com

Caroline Djupsjö tog silver i US Masters

Uppdaterad
Publicerad

Wakeboardsäsongen hann knappt starta innan Caroline Djupsjö fick kliva upp på pallen.

Svenskan bjöds in till US Masters – och knep silvermedaljen.

– Detta är en liten comeback efter skadan, säger hon till SVT Sport.

En korsbandsskada förstörde säsongen 2019 medan stora delar av fjolårssängens tävlingar ställdes in. Caroline ”Carro” Djupsjö hann dock vinna dubbla VM-medaljer.

Nu har svenskan inlett det nya året med ännu en framgång. Wakeboardåkaren knep silvret i det prestigefyllda US Masters i Pine Mountain, Georgia.

– Det är väldigt kul och prestigefyllt att bara få en inbjudan till den tävlingen. Det är bara åtta eller tio åkare som får det, beroende på division, säger Djupsjö till SVT Sport.

Tävlingen, som är en del av World Series, avgjordes under helgen och när det nalkades finalåk var ”Carro” först ut.

– Jag fick inte till det precis som jag ville, men jag kunde lägga lite press på resten av åkarna i finalen och det funkade tydligen.

”Cool tjej”

Vann tävlingen gjorde amerikanskan Mary Morgan Howell, hennes första pro-seger i karriären.

– Det är en riktigt cool tjej. I och med att vi inte är så många som håller på så blir vi ganska tajta, säger svenskan som numer bor och tränar i USA.

Hur högt rankar du silvermedaljen?

– För mig är den väldigt stor. Man kan säga att detta är en liten comeback efter skadan, i just den här grenen. Det känns jättekul, säger hon.

KLIPP: Djupsjö knep dubbla VM-medaljer: ”Vad hände?” (23/9 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.