Foto: Scanpix

Tränaren: ”Det är inte bra alls”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Wallberg blev tungt nedslagen två gånger i den åttonde ronden av den australiska utmanaren Diana Prazak om WBC-titeln i superfjädervikt.

Svenskan var illa däran efter matchen och fick syrgas och vård där en bår fördes in.

Den australiska motståndaren var orolig för Wallberg och var framme och försökte stötta medan hon låg kvar länge i ringen.

Frida Wallberg

Efter de två tunga smällarna rann blodet ur Wallbergs näsa och kort därefter föll hon ihop och jämrade sig. Det rådde panikartad stämning i hallen innan en ambulans kunde kallas dit. Flera i publiken grät då.

Om de första rapporterna var smått positiva var hennes tränare orolig:   

– Hon mår dåligt, det är inte bra alls, säger William Nguesseu till Aftonbladet.

Vad tyckte du om knocken?

– Hon hade matchen men det är därför det kallas boxning, allting kan hända på en liten smäll. Men jag är väldigt besviken på hur matchläkaren skötte det hela.

Det dröjde innan han tog sig upp i ringen?

– Ja, det är katastrof. Honom är jag verkligen mindre nöjd med, fortsätter Nguesseu i Aftonbladet.      

-Det tog alldeles för lång tid. Vi måste se över det här och bli bättre. Så här får det förstås inte gå till. Huvudsaken nu är att Frida mår bra, säger sekretaren Olof Johansson på boxningsförbundets Prokommision till SVT Sport.

-Hon gick in i ett komaliknande tillstånd, det var riktigt allvarligt.

Wallberg ledde efter fem ronder

Östgötskan inledde fajten bäst och efter fem av ronderna gav samtliga poängdomare henne ledningen – innan Prazak, som allt mer tog över matchen, knockade Wallberg i den åttonde.

Därmed tillhör WBC-bältet nu Diana Prazak.

-Ingen vill vinna på det här sättet. Det känns inte som att jag har vunnit något, sa Diana Prazak efter matchen.

Norska superstjärna chockad

På plats på första parkett var den norska världsmästarinnan Cecilia Braekhus som vill följa Wallberg inför en eventuell match mot henne.

-Nu tänker jag ingenting på matcher eller något annat utan jag tänker bara på att Frida ska bli bra. Det var väldigt obehagligt att se, sa en chockad Braekhus till norska Verdens Gang.

Den eventuella titelmatchen är givetvis lagd på is. Den pratar ingen om i kväll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frida Wallberg

Mer i ämnet