Historisk seger i X-Games

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Wilkins, 20, blev i natt den yngsta guldmedaljören i skateboard Vert någonsin – när veteranerna åkte ur i Austin, Texas.

Jimmy Wilkins har startat i X-Game en gång tidigare – i natt blev han historisk som den yngsta guldmedaljören i skatebord Vert.

– Det är sällan sånt här händer i X-games, säger SVT:s expert Jocke Olsson, som är van att se de mer rutinerade åkarna plocka hem medaljerna.

X-Games

Jimmy Wilkins och Sandro Dias låg i delad ledning med fördel Dias, men efter sista åket stod det klart att Wilkins gick segrande ur striden.

”I'm hurt not old”

Veteranerna gjorde en mindre lyckad tävling. Skateboardstjärnan Bucky Lasek tog sig vidare till final trots ett misslyckat första åk – och en skada.

Budskapet på stjärnans tröja löd: ”I'm Hurt not old.” Baksidan: ”Maybe a little old”.

Men Bucky Lasek, som vann fyra tävlingar i skateboard Vert förra året, fick inte till det i finalen. Amerikanen föll av brädan i samtliga åk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet