Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan skadad – missar ligamatch

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är skadad, och missar morgondagens ligamatch mot Caen. Detta skriver PSG på sin hemsida.

Paris Saint-Germain får klara sig utan sin stora stjärna Zlatan Ibrahimovic i morgondagens match mot Caen. På sin hemsida meddelar PSG att Zlatan är hälskadad.

– Jag har varit skadad i hälsenan sedan Rennes-matchen och mot Lyon spelade jag med hjälp av sprutor, säger Zlatan i sin app.

PSG skriver att Zlatan måste vila i 48 timmar, och att han ska undersökas vidare under tisdagen.

– Jag tror att skadan är en följd av att han skyndade sig tillbaka från förra skadan. Det är så här, att om man har varit skadad och snabbt och spelar matcher tätt är det lätt att dra på sig följdskador. Han fyller 33 år och det är inte så konstigt att få följdskador, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

PSG har skakats av interna stridigheter under den senaste tiden och har inlett säsongen med endast två segrar och fyra oavgjorda matcher. Efter helgens 1-1-match hemma mot Lyon fick Zlatan Ibrahimovic utstå hård kritik i fransk media och kanske berodde hans svaga insats på att hans skada.

– Nu måste jag bli hundra procent för att kunna spela mitt spel och därför vilar jag i morgon och därför måste jag stå över morgondagens match. Sedan får vi se min status inför helgens match, säger Ibrahimovic i appen. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.