Marcus Berg och Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatans formbesked inför EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Hattrick i comebacken efter skadan. Zlatan Ibrahimovic kunde inte ge ett bättre besked till förbundskaptenen Erik Hamrén inför det kommande EM-kvalet. – Det ser kanske inte ut som jag har varit skadad, säger Ibrahimovic med ett skratt.

Ibrahimovic, som för 2,5 vecka sedan fick en muskelbristning vid revbenen, gjorde tre mål när hans Paris Saint-Germain vann med 5-0 över Saint Etienne på söndagskvällen.

På måndagen ansluter fotbollsstjärnan till landslagstruppen, som på torsdag möter Estland i en landskamp och som om en vecka inleder EM-kvalet mot Österrike. Ibrahimovic är med sina 48 landslagsmål bara ett mål från Sven Rydells svenska målrekord. Och det är det som är i fokus allra först.

EM-kval Fotboll 2014-2015

– Jag ska slå mitt rekord och sedan efteråt får vi fokusera på kvalmatchen, säger han till TV4:s fotbollskanalen.

Om sin skada säger Ibrahimovic till svenska medier:

– Det kändes bra efter skadan. Jag fick spela 70, 75 minuter. Men jag är inte 100 procent. Det gick bra, jag spelade under kontroll.

– När jag går in i duellerna känns det. Det bromsar mig. Jag försökte undvika duellerna och spela smart. Jag gjorde det bra.

Landslagets spelaransvarige, Marcus Allbäck, säger till Aftonbladet att Ibrahimovic gav ”ett perfekt formbesked inför EM-kvalet”.

– Det var underbart att se. Zlatan såg grymt stark och taggad ut, säger Allbäck.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet