Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Kulturliv i hela landet

SVT1 Lördagar 19.00

Sändningar

Nästa program

Avsnitt 7

Kommer att publiceras i SVT Play

Kulturliv i hela landet. Kvällens gäst är Kajsa Grytt som bland annat pratar om näthat och om hur det känns att åldras. Vi tittar närmare på Orionteaterns nya föreställning Det flygande barnet och hälsar på konstnären Carolina Falkholt som ofta väcker rabalder med sina målningar, t ex snippan på en skola i Nyköping. Nu är hon aktuell i Kristinehamn. Och så tittar vi närmare på boken som handelsvara.

Även i SVT1 1/3, SVT1 2/3, SVT1 3/3, SVT2 5/3 och SVT1 6/3

 Sänds i HD Textat sid. 199

Se tidigare program (6 avsnitt)

Kajsa Grytt är gäst i Sverige!
Kajsa Grytt är gäst i Sverige! Foto: SVT

”Kändis – jag är inte intresserad”

​Artisten och punkikonen Kajsa Grytt är gäst i Sverige!. I samtalet med Ann-Marie Rauer berättar hon om sin syn på åldrandet, kändisskapet, om att fortfarande 30 år senare så starkt förknippas med punkbandet Tant Strul och om den inställda vårturnén.

Läs mer
Måns Zelmerlöw är gäst i Sverige!
Måns Zelmerlöw är gäst i Sverige! Foto: SVT

”Det har med bekräftelsebehovet att göra”

Han har kallats både svärmorsdröm och succémaskin. Men i intervjun med Sveriges Ann-Marie Rauer berättar Melodifestivalsaktuella Måns Zelmerlöw om otrohet, relationer och att livet inte varit så enkelt som vissa kanske tror.

Läs mer
Philip Zandén är gäst i Sverige!
Philip Zandén är gäst i Sverige! Foto: SVT

”Det tänker jag väl inte berätta för dig”

Regissören och skådespelaren Philip Zandén är gäst i Sverige och pratar bland annat om hur man gör för att följa sin inre kompass. Just nu är han aktuell i Green Days punkmusikal American Idiot på Malmö Opera.

Läs mer
Kulturminister Alice Bah Kuhnke
Kulturminister Alice Bah Kuhnke Foto: SVT

Alice Bah Kuhnke om barnuppfostran

Hon var framgångsrik programledare på tv, men bytte bana. Sedan dess har hennes chefskarriär varit spikrak. På senaste jobbet kunde hon titulera sig generaldirektör. Nu är hon Sveriges kultur- och demokratiminister, Alice Bah Kuhnke (mp).

Läs mer
Illustratören Ilon Wikland är gäst i Sverige!
Illustratören Ilon Wikland är gäst i Sverige! Foto: SVT

”Jag ritade en halvfet gubbe med glasögon”

Illustratören Ilon Wikland är lördagens gäst i Sverige! och berättar bland annat om sitt samarbete med Astrid Lindgren. ”Det var 40 år av mycket fint samarbete” berättar Ilon. Men vid två tillfällen godkände inte Astrid de figurer som Ilon ritat.

Läs mer
Robert Fux är gäst i Sverige!
Robert Fux är gäst i Sverige! Foto: SVT

”Har ni någonsin haft en öppet homosexuell i Kalmar?”

Skådespelaren och dragartisten Robert Fux, mannen med många ansikten, är gäst i Sverige! Han har hyllats för rollen som tidningsmannen Herbert Tingsten, i Ansvaret är vårt, en föreställning som nu fortsätter i vår i Stockholm, och är snart aktuell i actionsagan Metropolis på Stockholms stadsteater.

Läs mer