Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Kulturliv i hela landet

SVT1 Lördagar 19.00

Sändningar

Nästa program

Avsnitt 3

Kommer att publiceras i SVT Play

Kulturliv i hela landet. Dagens gäst är Ilon Wikland. Hon berättar om sitt samarbete med Astrid Lindgren och vilka figurer som Astrid inte godkände. Vi träffar också Jimmy Nordin - kulstötaren som blev kulturarbetare och artist och så har vi varit på två konstutbildningar i Mölndal och Göteborg där man har helt olika syn på vad som är konst. Är det hantverk och teknik eller är det ett uttryck? Programledare: Ann-Marie Rauer.

Även i SVT1 1/2, SVT1 2/2 och SVT2 5/2

 Sänds i HD

Se tidigare program (2 avsnitt)

Illustratören Ilon Wikland är gäst i Sverige!
Illustratören Ilon Wikland är gäst i Sverige! Foto: SVT

”Jag ritade en halvfet gubbe med glasögon”

Illustratören Ilon Wikland är lördagens gäst i Sverige! och berättar bland annat om sitt samarbete med Astrid Lindgren. ”Det var 40 år av mycket fint samarbete” berättar Ilon. Men vid två tillfällen godkände inte Astrid de figurer som Ilon ritat.

Läs mer
Robert Fux är gäst i Sverige!
Robert Fux är gäst i Sverige! Foto: SVT

”Har ni någonsin haft en öppet homosexuell i Kalmar?”

Skådespelaren och dragartisten Robert Fux, mannen med många ansikten, är gäst i Sverige! Han har hyllats för rollen som tidningsmannen Herbert Tingsten, i Ansvaret är vårt, en föreställning som nu fortsätter i vår i Stockholm, och är snart aktuell i actionsagan Metropolis på Stockholms stadsteater.

Läs mer