Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Glenn Altsten, Gullmar Svensson, guvernören, Bengt Wicksén och Stig von Bayer.
Glenn Altsten, Gullmar Svensson, guvernören, Bengt Wicksén och Stig von Bayer Foto: Lars Erkstam

Kongoveteranerna

Över 6000 man tjänstgjorde och 19 stupade i Kongobataljonen (1960-64), Sveriges mest dramatiska och omstridda FN-insats. Många av deltagarna har burit erfarenheten som ett livslångt, väl dolt trauma. Ett återbesök i Kongo efter femtio år får några av dem att till slut öppna sig och berätta det som inte ens deras allra närmaste fått veta.

Läs mer
Annika Andersson, Lennie Norman, programledare Lasse Kronér, Thomas Ravelli och Shirley Clamp.
Annika Andersson, Lennie Norman, programledare Lasse Kronér, Thomas Ravelli och Shirley Clamp Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Doobidoo

Lekfullt tävlingsprogram som blandar spontana sånginsatser, musikminnen och spännande artistkonstellationer. Lennie Norman och Annika Andersson tävlar mot Shirley Clamp och Thomas Ravelli.

Läs mer
Niklas Källner och Fredrik Skavlan.
Niklas Källner och Fredrik Skavlan Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Skavlan

Besök av skådespelerskan och numera djurrättsaktivisten Pamela Anderson, regissören Roy Andersson, läkaren Dr Denis Mukwege, som tilldelats FN:s pris för mänskliga rättigheter samt norska LO-ordföranden Gerd Kristiansen. Sångerskan Miriam Bryant musikunderhåller.

Läs mer
Håkan och Anne.
Håkan och Anne Foto: SVT

Landgång

Anne Lundberg besöker ett café i Malmö som drivs av Skånes stadsmission. Där lagar Anne mat tillsammans med kocken Astrid Richardsson. På caféet arbetar också Björn Strannesten som är vaktmästare och som efter år av missbruk nu har lyckats få sin första lägenhet. En stamgäst är "Håkan med hatten" som efter en skilsmässa och personlig konkurs driver runt som hemlös.

Läs mer
 SVT
Foto: SVT

Hjärta för djur

Djurskyddsföreningen försöker hitta någon som vill ha en väldigt sprallig liten katt. Dessutom har en sjuk kanin lämnats i en låda utanför deras dörr. Reino försöker mata en agressiv hund.

Läs mer
Kristina Hedberg.
Kristina Hedberg Foto: Sofia Sabel/SVT

Debatt

Med gäster från studion i Göteborg. Utbåtsjakten i Östersjön - är försvarets och medias pådrag rimligt? Har Sveriges samarbete med Nato fått Ryssland att spänna musklerna?

Läs mer
 SVT
Foto: SVT

Godheten

En dokumentär som tar tempen på tidsandan av girighet, egoism och dyrkan av Mammon. Thommy Berggren medverkar i rollen som Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt ett par engelska professorer, Richard Wilkinson och Kate Picket.

Läs mer
Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren .
Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren Foto: SVT

Fråga doktorn

Janique Svedberg har turnerat med Kid Creole och hängt med rockstjärnan Prince. Men hon har också skurit sig själv och missbrukat tabletter. Stockholmsparet Jeanette och Eva har levt tillsammans i mer än 30 år. Under tiden de två kämpade för att få gifta sig, har det skrivits historia i Sverige

Läs mer