Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Pippi Långstrump (Inger Nilsson)
Pippi Långstrump (Inger Nilsson) Foto: SVT

Pippi Långstrump

Pippi hittar en spunk. Vad är en spunk? Inte ens Pippi vet det, och ändå är det hon som har hittat på ordet. Tillsammans med Tommy och Annika ger hon sig ut för att försöka hitta en spunk.

Läs mer
 SVT
Foto: SVT

SM-vecka vinter

Direkt från SM-veckan i Örebro med bl a X-trial, squash, skotercross och draghund. Kl 10.00 CET, herrarnas längdskidor 15 km. Kl 11.30 CET, damernas längdskidåkning 10 km. Kl 13.50 CET, rallyfinaler.

Läs mer
Sissela Benn, Anders Lundin och Fredde Granberg.
Sissela Benn, Anders Lundin och Fredde Granberg Foto: Mattias Ankrah/SVT

Museet

De tävlande barnen övernattar på olika museer. Där finns spännande miljöer, häftiga lokaler fulla av vackra, läskiga och konstiga föremål. På natten händer det mystiska saker och det gäller för barnen att vara modiga, smarta, snabba och påhittiga. Programledaren Anders Lundin kommer till sist att utse årets Nattvakter. Medverkar gör även Sissela Benn och Fredde Granberg.

Läs mer
Ilon Wikland.
Ilon Wikland Foto: SVT

Sverige!

Gäst är illustratören Ilon Wikland som berättar om sitt samarbete med Astrid Lindgren och vilka figurer som Astrid inte godkände. Möte med Jimmy Nordin - kulstötaren som blev kulturarbetare och artist. Besök på två konstutbildningar i Mölndal och Göteborg där man har helt olika syn på vad som är konst. Hantverk och teknik eller ett uttryck?

Läs mer
Valle (Jonas Karlsson).
Valle (Jonas Karlsson) Foto: Niklas Maupoix/Garagefilm International AB

Cockpit

Piloten Valle får sparken och förlorar hustru och bostad på kuppen. Den drastiska lösningen blir att ikläda sig peruk och klänning - och söka ett pilotjobb som faller under kvinnokvoten. Som "Maria" står han för en hjälteinsats under en flygincident och blir plötsligt hela Sveriges mediaälskling. Men vad hände egentligen under kraschen?

Läs mer
Laleh.
Laleh Foto: Gustaf Thörn

Laleh - jag är inte beredd att dö än

En av Sveriges mest hyllade, men samtidigt mest privata, artister Laleh berättar om uppväxten i Iran, om flykten till Sverige via Sovjet och om ungdomsåren i Hammarkullen. Om liv och död, men också om musiken som en individuell och mycket personlig process.

Läs mer
Morran (Johan Rheborg).
Morran (Johan Rheborg) Foto: SVT

Morran och Tobias

Morran och sonen Tobias är två människor som befinner sig i samhällets utkant. I 34 år har torp 9:4 varit deras hem och trygghet, men nu är fastigheten exproprierad av Trosa kommun och står gapande tom.

Läs mer
Lennart Swahn.
Lennart Swahn Foto: SVT Bild

Minnenas television: På minuten

Ett avsnitt av det klassiska radioprogrammet som gjordes . Här i en tv-version från 1975. Lennart Swahn är lekledare och lekkamraterna består av Margaretha Krook, Catrin Westerlund, Moltas Erikson och Stig Järrel.

Läs mer
Fredrik Lindström och Kristian Luuk.
Fredrik Lindström och Kristian Luuk Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

På spåret

Programledaren Kristian Luuk leder tillsammans med domaren Fredrik Lindström Sveriges mest populära frågesportsprogram. Kvartsfinal. möter Augustifamiljen står för musiken, tillsammans med Ebbot Lundberg.

Läs mer
Fredrik Skavlan.
Fredrik Skavlan Foto: Monkberry

Skavlan

Besök av skådespelerskan Noomi Rapace, proffsboxaren Mikaela Laurén, danske professorn och psykologen Svend Brinkmann samt rallymästaren Petter Solberg. Indiepopbandet Echosmith står för musiken.

Läs mer