Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

 SVT/Montage Lenah Fröding SVT World
Foto: SVT/Montage Lenah Fröding SVT World

SVT World ses i hela världen

SVT World är Sveriges Televisions Utlandskanal som kan ses både via satellit och/eller IPTV.

  • Läs mer
Maria Wallberg.
Maria Wallberg Foto: Christoph Lieb/SVT

Ridsport: VM

Storsatsning vid ryttar-VM i Normandie, Frankrike. Med dressyr kür samt fälttävlan dressyr. Programledare är Maria Wallberg med kommentatorerna Roger Blomquist och Gunilla Byström.

Läs mer
Karolina Engelbrektsson och Mojje.
Karolina Engelbrektsson och Mojje Foto: SVT

Doobidoo

Lekfullt tävlingsprogram som blandar spontana sånginsatser, musikminnen och spännande artistkonstellationer. Babben Larsson och Thomas Järvheden tävlar mot Karolina Engelbrektsson och Mojje. Programledare är Lasse Kronér och musiken framförs under ledning av kapellmästare Marcos Ubeda.

Läs mer
Twisted Sister.
Twisted Sister Foto: SVT

Retro

Videovåld och varningsetiketter. På 1980-talets sprids en moralpanik inom film och musik, både i Sverige och i USA. Den nya VHS:en skapar möjligheter för barn att se våldsfilmer och film med varningsetiketter utan föräldrars vetskap.

Läs mer
 SVT
Foto: SVT

Hem till byn

Om några familjers liv i en by i mellansverige, där man livnär sig på jordbruk och skogsskötsel. Människorna vill stanna i byn men service och utkomstmöjligheter försämras alltmer och det är lantbruksnämnden som avgör vilken av gårdarna som kan anses värd att satsa på.

Läs mer
Anna Hedenmo och Mats Knutson.
Anna Hedenmo och Mats Knutson Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Utfrågningen: Jan Björklund

Folkpartiets partiledare Jan Björklund frågas ut inför valet i september av programledarna Anna Hedenmo och Mats Knutson.

Läs mer
Janne Josefsson och Belinda Olsson.
Janne Josefsson och Belinda Olsson Foto: Sofia Sabel/SVT

Valet med Janne & Belinda

Talkshow inför valet med Janne Josefsson och Belinda Olsson. Det blir snack i soffan, infall i studion och en av programledarna ute på plats någonstans i Sverige - till exempel i någons kök, på en tennisklubb, i en bastu, på en flyktingförläggning eller en biljardhall.

Läs mer
Frank gör ett stråtak
Frank gör ett stråtak Foto: DR

Hundra procent bonde

Tillsammans med sin familj gör bonden Frank drömmen om ett enklare liv till verklighet, när han försöker driva lantbruk med självhushåll och gammaldags metoder. Frank är hos glasmästaren och får värdefull undervisning i konsten att skära glas. Hemma på Kastanjegården börjar arbetet med stråtaket på det nya boningshuset.

Läs mer
Rune Nilson och Per Olav Alvestad.
Rune Nilson och Per Olav Alvestad Foto: NRK

Gör inte detta hemma

Programledarna Rune Nilson och Per Olav Alvestad genomför vetenskapliga experiment som man definitivt inte ska göra på egen hand hemma. De målar husväggarna med högtrycksspruta och tillverkar svartkrut på diskbänken. Och vore det inte en fantastiskt bra idé att slå ut ett nytt takfönster med hjälp av två järnstäd och lite sprängmedel?

Läs mer
Monzabanan i Italien.
Monzabanan i Italien Foto: SVT

Biltokig

Litet är modellen och fokus ligger på riktigt små bilar, modeller och gamla brandbilar. En helg om året förvandlas Limmared till Sveriges främsta hotspot, vad gäller Märklin-bilar och bilbaneracing. Möte med modellbyggaresset Ingvar Dahlberg samt besök på ett veteran-brandbils-race i Skåne.

Läs mer
Lennart Klimpen Häggroth och Sven Tumba Johansson.
Lennart Klimpen Häggroth och Sven Tumba Johansson Foto: SVT Bild

Året var 1962

Anita Lindblom sjunger "Sånt är livet" i tv och det svenska ishockeylandslaget tar guld i Colorado. Ursula Wirth och Ewy Rosqvist vinner Argentinas Gran Premio för standardbilar. Kubakrisen ställer stormakterna USA och Sovjet emot varandra. Leif Erik Nygårds är i New York och fotograferar Marilyn Monroe. Bobby Fischer spelar schack i Stockholm. Michael Landon - Little Joe från Bröderna Cartwright besöker Sverige. Clark Olofsson är 15 år och går till sjöss.

Läs mer