Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

 SVT/Montage Lenah Fröding SVT World
Foto: SVT/Montage Lenah Fröding SVT World

SVT World ses i hela världen

SVT World är Sveriges Televisions Utlandskanal som kan ses både via satellit och/eller IPTV.

  • Läs mer
Eva Henning och Hasse Ekman.
Eva Henning och Hasse Ekman Foto: SVT Bild

Långfilm: Flicka och hyacinter

Hasse Ekmans drama om en kvinna med en hemlighet. Filmen börjar med den unga kvinnans självmord, varefter man i en väv av återblickar får veta allt mer om hennes bakgrund.

Läs mer
Janne Josefsson och Karin Mattisson
Janne Josefsson och Karin Mattisson Foto: Sofia Sabel

Uppdrag granskning

Granskande samhällsprogram. S-fästet Överkalix gick mot strömmen i valet och röstade ut Socialdemokraterna för första gången på nära 80 år.

Läs mer
Anna Odell.
Anna Odell Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Skandal!

Kulturbråken som skakade Sverige. När mediestormen blåser som hårdast kan det vara svårt att se vad diskussionens kärna egentligen är och varför händelsen blivit så infekterad. Konstfackseleven Anna Odell återskapar i sitt examensprojekt "Okänd kvinna 2009-349701" en psykos hon drabbats av flera år tidigare.

Läs mer
 DR
Foto: DR

Hundra procent bonde

Tillsammans med sin familj gör bonden Frank drömmen om ett enklare liv till verklighet, när han försöker driva lantbruk med självhushåll och gammaldags metoder. Den sista finputsen görs på taket och murarna fyller i de sista facken med tegelsten. Därmed avslutas husbygget för säsongen och allt får vila till nästa år. Frank har skaffat en ny äppelpress.

Läs mer
Kristina Lugn tillsammans med några av medlemmarna i bokcirkeln.
Bokcirkeln i Hökarängen Foto: SVT

Bokcirkeln i Hökarängen

Kristina Lugn träffar Hökarängsborna Anna, Lexie, Rebecca och Stas i samtal om böcker och livet. De talar om Stagnelius och vän! I förödelsens stund…

Läs mer
Mons Kallentoft, Anna Burstedt och Marcus Samuelsson.
Mons Kallentoft, Anna Burstedt och Marcus Samuelsson Foto: Love Strandell/SVT

Det stora matslaget

Vilken blir Sveriges mest välsmakande ort? Folkkära och matälskande personligheter reser till sina hembygder och värvar varsitt lag med amatörkockar. Josefin Johansson tävlar för Hyltebruk mot Bert Karlsson för Skara. Juryn består av kocken Marcus Samuelsson, författaren Mons Kallentoft samt matetnolog Anna Burstedt.

Läs mer
Vasaloppet.
Vasaloppet Foto: SVT

En klassiker

Fyra deltagare ger sig i kast med att genomföra den stora prestationen En Svensk Klassiker. Med Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vasaloppet, alla under ett års tid.

Läs mer
Anna Hedenmo och Henning Mankell.
Anna Hedenmo och Henning Mankell Foto: David Herngren/SVT

Min sanning: Henning Mankell

Henning Mankell, en av världens mest lästa deckarförfattare intervjuas av Anna Hedenmo. De möts i ett öppet och ärligt samtal om skrivandet, förmögenheten och det politiska engagemanget. För första gången berättar också Mankell om sin kamp mot cancern och sin roll som far.

Läs mer
Christian Kouakou.
Christian Kouakou Foto: SVT

Blågula drömmar

Hur har det gått för killarna som för tre år sedan spelade i det yngsta pojklandslaget? De är nu unga män och försöker etablera sig som seniorspelare.

Läs mer