Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Mons Kallentoft, Anna Burstedt och Marcus Samuelsson.
Mons Kallentoft, Anna Burstedt och Marcus Samuelsson Foto: Love Strandell/SVT

Det stora matslaget

Vilken blir Sveriges mest välsmakande ort? Folkkära och matälskande personligheter reser till sina hembygder och värvar varsitt lag med amatörkockar. Lag Sigtuna med Ewa Fröling, Lag Öckerö med Maria Lundqvist, Lag Storuman med Heidi Andersson, Lag Sveg med Erik Ekstrand, Lag Malmö med Behrang Miris samt Lag Skara med Bert Karlsson gör upp om finalplatserna. Juryn består av kocken Marcus Samuelsson, författaren Mons Kallentoft samt matetnolog Anna Burstedt.

Läs mer
Camilla Kvartoft och Leif GW Persson.
Camilla Kvartoft och Leif GW Persson Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Veckans brott

Leif GW Persson och Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott. Leif GW Persson kommenterar aktuella kriminalfall och svarar på tittarfrågor. 1997 hittades 38-åriga Karin skjuten i sin bil i Stockholm, ett mord som har förbryllat polisen. Camilla Kvartoft träffar polisrytteriet. Den engelske seriemördaren Jack the Ripper diskuteras. Leif ska till slut få öppna det omdiskuterade kuvert där han förutspådde domen i fallet med de 69 försvunna korna.

Läs mer
Bengt Norborg.
Bengt Norborg Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Korrespondenterna

Hämnden är ljuv. I Nordirland kräver en kvinna hämnd på de som mördade hennes mamma. I Egypten förklarar riksbödeln varför han har avrättat över 1000 människor och i Storbritannien kan du köpa hämnd med ett klick.

Läs mer
Zeth.
Zeth Foto: SVT

Kärrtorp - efter smällen

Om invånarna i Stockholmsförorten Kärrtorp efter nazistkravallerna. Politiken. Vänsteraktivisten Irene ställs inför rätta efter att ha placerat en tårta i ansiktet på Jimmie Åkesson. Zeth är nyanställd hos Sverigedemokraterna och hamnar ganska snart i problem med kritiska väljare.

Läs mer
Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren .
Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren Foto: SVT

Fråga doktorn

Janique Svedberg har turnerat med Kid Creole och hängt med rockstjärnan Prince. Men hon har också skurit sig själv och missbrukat tabletter. Stockholmsparet Jeanette och Eva har levt tillsammans i mer än 30 år. Under tiden de två kämpade för att få gifta sig, har det skrivits historia i Sverige

Läs mer
Jenny Strömstedt, Petter Stordalen, Carolina Neurath, Sarita Skagnes och Morgan Alling.
Jenny Strömstedt, Petter Stordalen, Carolina Neurath, Sarita Skagnes och Morgan Alling Foto: Hugo Thambert/SVT

Sommarpratarna

Fem sommarvärdar möts i nära samtal med skratt och gråt. Oväntade möten med både erfarna sommarpratare och debutanter. Med hotellmagnaten och miljöaktivisten Petter Stordalen, ekonomijournalisten Carolina Neurath, författaren Sarita Skagnes, journalisten Jenny Strömstedt och skådespelaren Morgan Alling.

Läs mer
Victoria Dyring.
Victoria Dyring Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Vetenskapens värld

2014 var en av de mest extrema svenska somrarna på länge med rekordvärme, översvämningar och blixtkaos. När klimatet förändras så väntar forskarna att det blir fler fastlåsta väderlägen. Varför blev översvämningen i Thailand 2011 en katastrof?

Läs mer