Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Djupdykning i aktuella och uppmärksammade brott

SVT1 Tisdagar 21.00

Sändningar

Nästa program

Avsnitt 7

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 7 av 12. Leif GW Persson och Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott. Leif GW Persson kommenterar aktuella kriminalfall och svarar på tittarnas frågor.

Även i SVT1 4/3 och SVT24 6/3

Textat sid. 199

Se tidigare program (6 avsnitt)

Om Veckans brott

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott.

Sändningar

Leif GW om mordet på Olof Palme
Leif GW om mordet på Olof Palme Foto: SVT

Leif GW om mordet på Olof Palme

En stor del av tisdagens program kommer ägnas åt mordet på Olof Palme och den stundande årsdagen. Det var sent på kvällen den 28 februari 1986 som Sveriges statsminister sköts ihjäl vid korsningen Tunnelgatan Sveavägen. Leif GW Persson funderar på om paret Palme kanske varit förföljda av en eller flera gärningsmän redan tidigare på kvällen när de lämnade bostaden för att gå på bio.

Läs mer
Järvamordet
Järvamordet Foto: SVT

Vad hände egentligen vid Järva krog?

När en 32-årig man inte hörs av på några dagar blir vännerna oroliga och går in i hans lägenhet. De söker igenom hans dator och upptäcker att mannen via en dejtingsajt stämt träff med två tonårstjejer i Järva krog norr om Stockholm. Vännerna åker dit och hittar hans bil. Polisen kontaktas och snart påträffas mannen död i skogen vid ett bostadsområde, inte långt från där bilen stod parkerad. Vad har egentligen hänt?

Läs mer
Fallet Angelica
Fallet Angelica Foto: SVT

Leif GW tar sig an fallet Angelica

Den 22 augusti 2010 hittas 22-åriga Angelica död på en grusväg som går utanför hennes hus. Hon ligger på mage med händerna under sig och har en plastpåse fäst över huvudet med tejp. Polisen fastställer ganska snart att det handlar om ett självmord. Men Angelicas föräldrar tycker inte att de fått svar på alla frågor de har och tror inte heller att det är ett självmord.

Läs mer
Balkongfallet
Balkongfallet Foto: SVT

”Jag lever med smärta dagligen”

Vad hände egentligen natten till den 10 februari då 27-åriga Sofia föll från balkongen på sjätte våningen? Sofias man åtalades misstänkt för mordförsök och dömdes till nio års fängelse i tingsrätten men friades sedan i hovrätten. Hur förklarar man två så olika domar?

Läs mer
Mordet på dörrvakten
Mordet på dörrvakten Foto: SVT

20 år gammalt mord på väg mot lösning

Leif GW Persson och Camilla Kvartoft tar upp ett över 20 år gammalt mord i Stockholmstrakten som polisen kan vara på väg att lösa. Denna vecka får vi också träffa en cannabisodlare och dessutom läser Leif Christer van der Kwast nya bok ”Bortom rimligt tvivel”.

Läs mer
Terrorattacken mot Charlie Hebdo
Terrorattacken mot Charlie Hebdo Foto: SVT

Leif GW om terroristattacken i Paris

I säsongens första Veckans brott analyserar Leif GW Persson händelseförloppet kring attacken på satirtidningen Charlie Hebdos redaktioner i Paris. Hör Tony Hron berätta om det horribla mordet på sin son för 20 år sedan. Följ med Stockholmspolisens krogsektion när de slår till mot misstänkta knarkodlingar.

Läs mer