Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Djupdykning i aktuella och uppmärksammade brott

SVT1 Tisdagar 21.00

Sändningar

Nästa program

Avsnitt 4

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 4 av 10. I dagarna är det ett år sedan det uppmärksammade och tragiska dubbelmordet i Ljungsbro, där en 57-årig kvinna och en 15-årig pojke slogs ihjäl av en 33-årig man. Leif GW Persson och Camilla Kvartoft fokuserar på de två poliser som ställdes inför uppgiften att gripa mannen. I anslutning till inslaget om gripandet i Ljungsbro tar de också upp vad det är som gör att vissa gripanden är framgångsrika för alla parter medan andra slutar mer olyckligt. Dessutom: Okänd man i Mariestad med mystiska behov, samt om en femtio år gammal föregångare till dagens CSI-inriktade program.

Även i SVT1 5/11

Textat sid. 199

Se tidigare program (4 avsnitt)

Om Veckans brott

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott.

Sändningar

Den mordmisstänkte mannen stiger på en buss i Ljungsbro. Polisens förundersökning
Den mordmisstänkte mannen stiger på en buss i Ljungsbro. Foto: Polisens förundersökning

Att gripa en dubbelmördare

Möt poliserna som fick uppgiften att konfrontera och gripa den våldsamma dubbelmördaren i Ljungsbro. Vad gör att vissa ingripande blir lyckade medan andra misslyckas? Det funderar Leif GW över. I ett bostadshus i Mariestad har flera hyresgäster utsatts för märkliga inbrott, gärningsmannen har nyttjat offrens toaletter för att uträtta sina behov, lämnat, utan att spola efter sig. Vad ligger bakom ett sånt beteende och vilken typ av brottslighet det handlar om får du reda på i Veckans brott.

Läs mer
Jasmina
Anders Eklund, dömd till livstids fängelse för mord på Engla Höglund 2008 och Pernilla Hellgren 2000, misstänks nu för att ha mördat Jasmina 1997. Foto: SVT

Jasmina, 6 år, försvann för 17 år sedan – vad hände?

Ett litet barn som plötsligt försvinner utan ett spår är varje förälders mardröm. När 6-åriga Jasmina försvann i Sävsjö 1997 hade polisen ingenting att gå på, det fanns ingen brottsplats och ingen kropp. Dessutom i Veckans brott: Båtmotorstölder för miljoner, Dubbelmordet i Brattås och så kommenterar Leif GW Persson polisinsatsen i samband med finansministerns uppmärksammade budgetpromenad.

Läs mer
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har kommit fram till det kritiska ögonblicket många har vänntat på – ”the truth” SVT
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har kommit fram till det kritiska ögonblicket många har vänntat på – ”the truth” Foto: SVT

Leif GW: ”Jag har haft fel förr”

Det är nu ett och ett halvt år sedan som Leif GW Persson skrev ner sin teori, förseglade det i ett kuvert, med texten ”the truth”. I senaste Veckans brott var det äntligen dags för att se hur bra detektiv Leif var i kostöldsfallet.

Läs mer
I augusti 1997 hittades 38-åriga Karin skjuten i sin bil i ett ödsligt industriområde söder om Stockholm. Polisen
I augusti 1997 hittades 38-åriga Karin skjuten i sin bil i ett ödsligt industriområde söder om Stockholm. Foto: Polisen

Mordet på Karin förbryllar polisen

Leif GW tittar närmare på mordfallet där 38-åriga Karin hittades skjuten i en bil söder om Stockholm, 1997. Vad var motivet till ett mord som kan liknas vid en klassisk maffiaavrättning? Camilla Kvartoft besöker Polisrytteriet och ger sig ut på tur med en av polisens hästar. Dessutom: Leif kommenterar den pågående situationen i Stockholms skärgård. Detta och mycket mer i veckans program.

Läs mer
Kassörskan Fru Åman höll bokstavligen talat hårt i pengarna. SVT
Kassörskan Fru Åman höll bokstavligen talat hårt i pengarna. Foto: SVT

Fru Åman – rånarnas skräck

Om man var rånare i Göteborg på 1960-talet var det en bank, eller framför allt en kassörska, man absolut inte skulle ge sig på.

Läs mer
Leif GW på plats i Albano där en 51-årig man hittades ihjälskjuten, mars 2014. SVT
Leif GW på plats i Albano där en 51-årig man hittades ihjälskjuten, mars 2014. Foto: SVT

Leif GW och Camilla tillbaka med fullspäckat program

Leif ger sin bild av två mordfall, mordet på en 51-årig man som hittades ihjälskjuten i mars 2014 utanför Stockholm. Och ett dubbelmord senare i år. Den nya justitieministern Morgan Johansson besöker studion. Vilka blir hans största utmaningar? Och så berättar Leif GW Persson om hur han i somras blev utsatt för en nätbedragare.

Läs mer