Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Djupdykning i aktuella och uppmärksammade brott

SVT1 Tisdagar 21.00

Sändningar

Nästa program

Avsnitt 3

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 3 av 10. Leif GW Persson och Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott. Leif GW Persson kommenterar aktuella kriminalfall och svarar på tittarnas frågor.

Även i SVT1 29/10

Textat sid. 199

Se tidigare program (3 avsnitt)

Om Veckans brott

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott.

Sändningar

Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har kommit fram till det kritiska ögonblicket många har vänntat på – ”the truth” SVT
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har kommit fram till det kritiska ögonblicket många har vänntat på – ”the truth” Foto: SVT

Leif GW: ”Jag har haft fel förr”

Det är nu ett och ett halvt år sedan som Leif GW Persson skrev ner sin teori, förseglade det i ett kuvert, med texten ”the truth”. I senaste Veckans brott var det äntligen dags för att se hur bra detektiv Leif var i kostöldsfallet.

Läs mer
I augusti 1997 hittades 38-åriga Karin skjuten i sin bil i ett ödsligt industriområde söder om Stockholm. Polisen
I augusti 1997 hittades 38-åriga Karin skjuten i sin bil i ett ödsligt industriområde söder om Stockholm. Foto: Polisen

Mordet på Karin förbryllar polisen

Leif GW tittar närmare på mordfallet där 38-åriga Karin hittades skjuten i en bil söder om Stockholm, 1997. Vad var motivet till ett mord som kan liknas vid en klassisk maffiaavrättning? Camilla Kvartoft besöker Polisrytteriet och ger sig ut på tur med en av polisens hästar. Dessutom: Leif kommenterar den pågående situationen i Stockholms skärgård. Detta och mycket mer i veckans program.

Läs mer
Kassörskan Fru Åman höll bokstavligen talat hårt i pengarna. SVT
Kassörskan Fru Åman höll bokstavligen talat hårt i pengarna. Foto: SVT

Fru Åman – rånarnas skräck

Om man var rånare i Göteborg på 1960-talet var det en bank, eller framför allt en kassörska, man absolut inte skulle ge sig på.

Läs mer
Leif GW på plats i Albano där en 51-årig man hittades ihjälskjuten, mars 2014. SVT
Leif GW på plats i Albano där en 51-årig man hittades ihjälskjuten, mars 2014. Foto: SVT

Leif GW och Camilla tillbaka med fullspäckat program

Leif ger sin bild av två mordfall, mordet på en 51-årig man som hittades ihjälskjuten i mars 2014 utanför Stockholm. Och ett dubbelmord senare i år. Den nya justitieministern Morgan Johansson besöker studion. Vilka blir hans största utmaningar? Och så berättar Leif GW Persson om hur han i somras blev utsatt för en nätbedragare.

Läs mer