Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Vetenskapsprogram

SVT2 Måndagar 20.00

Sändningar

Vetenskapens värld

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 4 av 17: Vad hände med MH-370? En hel värld följde sökandet efter flight MH-370, som lyfte från Kuala Lumpur med 239 personer ombord, och som aldrig sågs igen. Planet tros ha flugit sju timmar efter att det försvann utom synhåll för flygledarna. Nu undersöker utredarna vilken väg det kan ha tagit och slår fast var det borde ha slagit ner. Under hösten börjar dykningarna med undervattensfarkoster där. Programledare: Victoria Dyring.

Sänds även:
SVT2 23 sep 16.20
SVT2 27 sep 13.10

Medicin med Mosley

Kommer att publiceras i SVT Play

Brittisk dokumentärserie från 2013. Del 7 av 7. Det är dags att avliva myten om att alla mår bättre av att jogga. För var femte person är träning faktiskt negativt. Michael Mosley granskar myter kring träning och hälsa. Bland annat får vi veta att man inte bör träna på morgonen och att det sällan hjälper att löpträna om man vill gå ner i vikt. Med hjälp av modern genteknik och hjärnavbildning avslöjas varför alla reagerar olika på träning. Doktorn bakom 5:2-dieten, Michael Mosley, i en sjudelad serie om medicin och hälsa.

Sänds även:
SVT2 24 sep 08.10

Vetenskapens värld

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 5 av 17: Mars tur och retur. Forskare och rymdingenjörer arbetar för fullt med den teknik och de rymddräkter som ska göra det möjligt för människan att nå Mars. Trots att det gått över 40 år sedan Neil Armstrong landade på månen har människan ännu inte kommit längre ut i rymden än så. Nu börjar forskarna närma sig målet att sätta en människa på Mars, men det kommer att bli en krävande resa. Raketen ska bära bränsle både för att ta sig dit och hem, den måste klara svår strålning och astronauterna ska stå ut med år av isolering i tyngdlöshet. Programledare: Victoria Dyring.

Sänds även:
SVT2 30 sep 16.20
SVT2 4 okt 13.10

Vetenskapens värld

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 6 av 17: Ebola special. Reportage om en svensk sjuksköterska i Liberia, om arbetet med att ta fram medicin mot ebola och om vår svenska beredskap för högrisksmitta. Programledare: Victoria Dyring.

Sänds även:
SVT2 7 okt 16.20
SVT2 11 okt 12.10