Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Vetenskapsprogram

SVT2 Måndagar 20.00

Sändningar

Vetenskapens värld

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 3 av 17. Nationalistiska partier växer över hela Europa, men varför är det så? Forskarvärlden ger en oväntad förklaring. Dessutom tittar vi på hur den moderna PR-verksamheten styr politikens utformning. PR-konsulter och avancerad internetteknik är riksdagspartiernas nya metod för att "ligga rätt" i opinionen. Vi reser också till utgrävningarna av vad de gamla grekerna trodde var ingången till dödsriket och finner offerplatser, stora arenor och nedgången till underjorden med bubblande giftigt vatten. Programledare: Victoria Dyring.

Sänds även:
SVT2 9 sep 16.20
SVT2 13 sep 13.10

Vetenskapens värld

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 4 av 17: Vad hände med MH-370? En hel värld följde sökandet efter flight MH-370, som lyfte från Kuala Lumpur med 239 personer ombord, och som aldrig sågs igen. Planet tros ha flugit sju timmar efter att det försvann utom synhåll för flygledarna. Nu undersöker utredarna vilken väg det kan ha tagit och slår fast var det borde ha slagit ner. Under hösten börjar dykningarna med undervattensfarkoster där. Programledare: Victoria Dyring.

Sänds även:
SVT2 23 sep 16.20

Medicin med Mosley

Kommer att publiceras i SVT Play

Brittisk dokumentärserie från 2013. Del 7 av 7. Det är dags att avliva myten om att alla mår bättre av att jogga. För var femte person är träning faktiskt negativt. Michael Mosley granskar myter kring träning och hälsa. Bland annat får vi veta att man inte bör träna på morgonen och att det sällan hjälper att löpträna om man vill gå ner i vikt. Med hjälp av modern genteknik och hjärnavbildning avslöjas varför alla reagerar olika på träning. Doktorn bakom 5:2-dieten, Michael Mosley, i en sjudelad serie om medicin och hälsa.

Sänds även:
SVT2 24 sep 08.10