Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Vetenskapsprogram

SVT2 Måndagar 20.00

Sändningar

Säsongstart: Vetenskapens värld

Del 1 av 17: Hur hälsosamt är kött? Michael Mosley testar hur hans egen kropp påverkas av en förstärkt köttdiet. Dessutom möter han forskarna som kommit fram till att risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt tjocktarmscancer är större för köttätare än för vegetarianer. Men är det snarare sättet vi tillreder köttet på som är problemet och inte köttet själv? Programledare: Victoria Dyring.

Vetenskapens värld

Del 1 av 17: Hur hälsosamt är kött? Michael Mosley testar hur hans egen kropp påverkas av en förstärkt köttdiet. Dessutom möter han forskarna som kommit fram till att risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt tjocktarmscancer är större för köttätare än för vegetarianer. Men är det snarare sättet vi tillreder köttet på som är problemet och inte köttet själv? Programledare: Victoria Dyring.

Vetenskapens värld

Del 1 av 17: Hur hälsosamt är kött? Michael Mosley testar hur hans egen kropp påverkas av en förstärkt köttdiet. Dessutom möter han forskarna som kommit fram till att risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt tjocktarmscancer är större för köttätare än för vegetarianer. Men är det snarare sättet vi tillreder köttet på som är problemet och inte köttet själv? Programledare: Victoria Dyring.

Vetenskapens värld

Del 2 av 17. Miljövänligt kött - finns det? Michael Mosley besöker jätteanläggningar för snabbväxande nötboskap i Texas samt småskaliga jordbruk på den engelska landsbygden och enorma hönshallar och slakterier. Han möter forskarna som mäter metanhalten direkt i kons mage och beräknar utsläpp. Men slutsatserna han drar är oväntade. Kanske kan faktiskt den produktion som ser värst ut vara bäst för miljön. Programledare: Victoria Dyring.