Östersundsbo är skådespelerska i kortfilm

lisa nilsson.
Lisa Nilsson från Östersund är med i en kortfilm som sänds på midsommarafton.

På midsommaraftonens kväll sänder SVT en kortfilm där nittonåriga Lisa Nilsson från Östersund medverkar som en av huvudrollerna. Kortfilmen är inspelad i Kall i Jämtland.

Det är tre unga kvinnor som spelar huvudrollerna i kortfilmen Sommarnatt och alla är hemmahörande i Östersund. Kortfilmen handlar i stora drag om en midsommarafton där ett gäng ungdomar har fest i Jämtlandsfjällen.

Spelar en alkoholiserad tjej

Filmen spelades in förra sommaren i Kall och SVT Nyheter Jämtland har pratat med Lisa Nilsson som spelar en ung och alkoholiserad tjej i filmen.

– Jag spelar en tjej som druckit lite för mycket. Hon hänger inte med något gäng. Hon är ensam, men har hittat på saker att göra för sig själv, säger Lisa Nilsson, skådespelerska i kortfilmen Sommarnatt.

Studerade teater på gymnasiet

Lisa Nilsson tog studenten i Östersund i våras och har studerat teater på estetiska programmet. Hon fick rollen efter att hon varit på en casting. Det här är hennes första erfarenhet som skådespelerska, förutom undervisningen på gymnasiet.

– Det gick jättebra på castingen. Jag gick hem och väntade på beskedet som kom cirka en månad efteråt. Sedan ringde de och sa att jag och två andra tjejer från min skola skulle på ett möte för att vi hade blivit tilldelade huvudkaraktärerna, säger Lisa Nilsson.

Hoppas på mer jobb

Lisa Nilsson tyckte att inspelningen var givande och rolig. Under sex dagar, sommaren 2015, spelades filmen in.

– Det var verkligen riktigt kul, det kändes så äkta och det var ju äkta, det var en riktigt filminspelning. Jag vill fortsätta med film, det är verkligen något jag vill göra och det här var min första möjlighet. Min dröm är att fortsätta som skådespelerska, både med film och teater på scen, säger Lisa Nilsson.

”Speciellt att se sig själv”

Kortfilmen Sommarnatt sänds i SVT på midsommaraftonens kväll klockan 22.30-23.00 och finns även på SVT Play. Lisa Nilsson har redan sett filmen då den sändes på Göteborgs filmfestival i februari.

– Det var så speciellt att se sig själv på en bioduk och det ska bli ännu roligare att se den på teve. Jag tror den kommer få bra respons. Det är riktigt fint foto, säger Lisa Nilsson.