Det blir en andra säsong av 30 grader i februari

Maria Lundqvist som Kajsa i 30 grader i februari.

Nu är det klart. SVT:s publiksuccé 30 grader i februari får en efterlängtad fortsättning. Och i säsong två rätas flera frågetecken ut. Hur går det för Glenn (Kjell Wilhelmsen) och Oh (Duangjai Hirinsri), Kajsa (Maria Lundqvist) och Joy (Hanna Ardéhn) och de andra?

I tv-huset i Göteborg pågår febril aktivitet. Skådespelarna prövar kostym, inspelningsplatser undersöks och utrustning kontrolleras. I Phuket finns redan team på plats som letar miljöer och statister. Och det återstår bara dagar till inspelningsstart.

- I andra säsongen av 30 grader i februari återvänder flera av de folkkära karaktärerna, men vi kommer lära känna helt nya sidor av dem, avslöjar SVT:s projektledare Peter Zell.

Dessutom kommer tittarna få stifta bekantskap med en rad nya intressanta personligheter. Bland annat Anders, Joy och Wildas pappa, som spelas av Björn Kjellman. Andra säsongen kommer att utspela sig delvis i Göteborgstrakten och delvis i Thailand. Inspelningarna här hemma inleds i slutet av oktober och i Thailand i januari.

– Historien som utspelar sig i Göteborgsområdet handlar främst om Glenn och Ohs flytt till Sverige. Om kulturkrocken och hur Glenns nya thailändska livskamrat tas emot i Sverige, berättar Peter Zell. Den del som spelas in i Thailand kommer att ha något av en road-moviekaraktär, vilket innebär att man kommer se mer av nationen än i första säsongen.

– Tidigt drömde jag om en dramaserie med karaktärer som fortsätter att utvecklas och fördjupas, avsnitt efter avsnitt. Att nu få möjlighet att åter följa karaktärernas drömmar, olycka och lycka, att åter få höra dem komma till tals, är som författare inget mindre än en ynnest, säger Anders Weidemann, huvudförfattare och producent för 30 grader i februari.

– Vi på Anagram är glada för att få producera en fortsättning på en så omtyckt tv-serie där karaktärerna fortfarande är levande i folks medvetande. Den nya säsongen bjuder på ännu mer dramatik, humor och fördjupning, säger Martin Persson, exekutiv producent på Anagram, som producerar 30 grader i februari II för SVT.

Andra säsongen av 30 grader i februari startar 1 februari i SVT1 och SVT Play.