Dokumentär om det svenska popundret Abba

Popgruppen Abba är en av Sveriges största exportsuccéer genom tiderna. Men hur började det egentligen? Och hur skapades deras unika stil, som satte så stort avtryck i sin samtid?

En tredelad dokumentärserie från 2012 som tittar närmare på fenomenet Abba. I serien medverkar bland andra Lasse Hallström, Marie Ledin, Svenne Hedlund, Lennie Norman och Alice Cooper. Serien är gjord av Viktor Petrovski,  Carl Magnus Palm och Roger Backlund.


S
ändningstider:

SVT1 mån 31 juli kl 20.00: Abba: Dancing queen
Del 1 av 3: Dancing queen är en av världens mest populära låtar och Australienturnén var Abbas största. Programmet visar hur låten Dancing queen kom till och skildrar bandet under Australienturnén.

SVT1 mån 7 augusti kl 20.00: Abba: Vägen till Waterloo
Del 2 av 3. En film om Abbas resa mot genombrottet. Agnetha, Björn, Benny och Frida hade många år bakom sig som artister före segern med Waterloo. Historien berättas av dem som på nära håll bevittnade vägen mot internationell framgång.

SVT1 mån 14 augusti kl 20.00: Abba: Absolut image
Del 3 av 3. Abbas spektakulära image diskuteras. Deras glittriga och glamorösa scenkläder, skivomslag och videor som lämnade ett starkt visuellt avtryck.