Byter musikalscenen mot tv-rutan

Lisette Pagler som huboten Mimi.

2010 vann Lisette Pagler talangshowen Jakten på Julia. En vinst som gav henne den kvinnliga huvudrollen i musikalen Romeo och Julia. Nu tar hon steget från musikalvärlden till tv.

– Det är en helt ny värld och ett nytt sammanhang men det har varit jättespännande och framför allt har det varit kul att vara med i ett så stort projekt. Det har varit skönt att få jobba med folk som är så proffsiga och kunniga för då blir man trygg och lugn själv och kan fokusera, säger Lisette Pagler.

Lisette Pagler spelar huboten Mimi som har jobbat för vetenskapsmannen David Eischer och bland annat varit barnflicka åt Leo. Nu har hon och Leo inlett ett förhållande men i början på serien blir Mimi bortrövad och får sitt minne raderat. Hon kommer sedan till en familj där hon blir huboten Anita.

Hur förbereder man sig inför att spela robot?
– Jag har läst mycket på nätet och kollat på mycket klipp. Även om robottekniken i dag inte är där serien är så är det intressant att läsa om och veta hur det ser ut i dag. Sen så har vi fått lära oss olika fysiska knep för hur en hubot rör sig.

Vad har varit mest utmanande under inspelningarna?
– Balansen mellan att det inte ska bli en Plåt-Niklas, för då blir det ointressant att se på, och inte för mänsklig heller. Att få till nyanserna.

Varför ska man se serien?
– För att det aldrig har gjorts något liknande tidigare. Man kommer att känna igen sig men ändå inte så det blir en spännande tvist med verkligheten och man kommer få en känsla för hubotarna. Det finns allt från action till humor och romantik.